Hem Underhållning R Kelly döms till 30 års fängelse

R Kelly döms till 30 års fängelse

förbi admin
0 kommentar

Rättegången avslutades i september förra året. Juryn fann då Kelly skyldig på samtliga nio åtalspunkter som bland annat gällde sexuellt utnyttjande av minderårig, människohandel, koppleri och utpressning.

På onsdagen, nio månader efter att rättegången avslutats, har domstolen i New York fastställt straffet till 30 års fängelse.

Sammanlagt vittnade 45 kvinnor mot artisten under den drygt fem veckor långa rättegången. Kelly har under hela tiden nekat till alla anklagelser och har sedan tidigare sagt att han kommer överklaga domen.

Åklagarna yrkade på över 25 år i fängelse för Kelly. Försvaret har menat att det obligatoriska minimumstraffet på 10 år är tillräckligt. Advokaterna hävdar att det faktum att Kelly själv blev misshandlad som barn kan ha lett till hans vuxna ”hypersexualitet” enligt advokaterna, skriver Reuters.

Den 55-årige r’n’b-sångaren, vars riktiga namn är Robert Sylvester Kelly, har under decennier anklagats för sexuella övergrepp på unga flickor och kvinnor. 2008 åtalades han för barnpornografibrott men friades.

Anklagelserna fick nytt liv 2019 när dokumentärfilmen ”Surviving R Kelly” släpptes, där flera kvinnor vittnar om att artisten utsatt dem för övergrepp.

Kelly är inblandad i flera andra separata rättsfall, bland annat i Chicago där han anklagas för innehav av övergreppsmaterial på barn och för att ha försökt förhindra rättvisans gång.

Du kanske också gillar