Hem Underhållning Recension: Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities (2022 TV)

Recension: Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities (2022 TV)

förbi admin
0 kommentar

SYNOPSIS:
En antologiserie bestående av otäcka historier från några av skräckvärldens främsta regissörer just nu.


TRAILER:BILDER:

INFO:
Originaltitel: Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities
Språk: Engelska
Genre: Drama, Fantasy, Skräck
Regi: Ana Lily Amirpour, Panos Cosmatos, Catherine Hardwicke, Jennifer Kent, Vincenzo Natali, Guillermo Navarro, David Prior, Keith Thomas
Manus: Haley Z. Boston, Emily Carroll, Regina Corrado, Panos Cosmatos, David S. Goyer, Jennifer Kent, Lee Patterson, Aaron Stewart-Ahn, Mika Watkins
Skådespelare: Geena Davis, Crispin Glover, Essie Davis, Rupert Grint, F. Murray Abraham, Charlyne Yi, Peter Weller, David Hewlett, Kylee Evans, Shauna MacDonald
Premiärår: 2022
Speltid: 0h 55min
Bolag: Netflix
Digital-premiär: 25 oktober 2022
Länkar: Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiositie hos IMDB


RECENSION:
Detta har samma upplägg som så många andra antologiserier. Tankarna går genast till “Hitchcock Presents“, “The Twilight Zone“, “Outer Limits” och “Masters of Horror” för att nämna några.

Likt Alfred Hitchcock så presenterar Guillermo del Toro varje avsnitt av serien och lämnar över till avsnittet via en pryl och regissörens namn.

Det är en brokig samling av kortfilmer vi får se och det är ett nöje att se dem och att bli härligt skrämd av vissa av dem. Historierna pendlar mellan olika tidsåldrar och har riktigt bra skådespelare i huvudrollerna. De går också från renodlade skräckfilmer med massor av blod och våld, till monsterfilmer, och till de som ligger mer åt det psykologiska hållet.

Guillermo del Toro har inte regisserat eller skrivit något av seriens avsnitt utan är här skapare och producent av serien. Men trots det så bär nästan alla av avsnitten spår av hans så typiska visuella stil och känsla. Men det sagt så för många av avsnitten tankarna till HP Lovecraft och det märks att många av regissörerna och manusförfattarna gillar honom.

Allt är dock inte perfekt gjort och en del av avsnitten har rejäla problem att hålla ihop dess historier. En del av dem känns väldigt rumphuggna (se till exempel slutet på första avsnittet) och lämnar oss som tittar hängande i luften med gigantiska hål i historien. De räddas till viss del av snyggt foto, bra musik och suveräna skådespelare. Men i sin helhet är detta en av de bästa antologiserierna på mycket länge!

Om du älskar allt vad skräck heter så får du inte missa denna underbara serie! Vi ser fram emot ytterligare besök i Guillermo del Toros skrämmande kuriosakabinett!

Recension

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities (2022 TV)

Summering

  • Guillermo del Toro ger oss en visuell fest för ögonen samtidigt som han skrämmer vettet ur oss!

Du kanske också gillar