Hem Underhållning Så är nya säsongen av The Crown”: ”Kungafamiljen behandlas med förakt”

Så är nya säsongen av The Crown”: ”Kungafamiljen behandlas med förakt”

förbi admin
0 kommentar

Innan nya, och femte, säsongen av ”The Crown” har haft premiär har den skakat om världen och flera beslut har kritiserats – hårt. 

Under måndagskvällen fick utvalda journalister ta del av den nya säsongen och Christopher Stevens skräder inte orden när han recenserar den för Daily Mail. 

”Skilsmässor, otrohet, de mest intima konversationerna, den ökända intervjun med prinsessan Diana och Martin Bashir, till och med en femårings dödsfall i cancer – allt har blivit ett utlämnande och glödande drama”, skriver skribenten och fortsätter: 

”Charles, Philip, och ibland även drottningen, porträtteras med förakt som gränsar till hån. Tonårige prins William syns också i ett icke smickrande ljus, som lätt korkad och sur, medan brodern Harry kommer undan lätt och syns knappt”. 

”Kungligheternas känslor ignoreras”

Prins William har tidigare gått ut och vädjat till Netflix och seriens skapare att han inte vill att den skandalomsusade intervjun mellan prinsessan Diana och journalisten Martin Bashir, där hon för första gången berättar om äktenskapsproblemen med Charles, porträtteras i ”The Crown”. 

Intervjun har tidigare stoppats från BBC då det i efterhand har kommit fram att Bashir använde sig av lögner – för att få prinsessan att ställa upp. 

Men intervjun kommer alltså visas i ”The Crown”. 

”Kungligheternas känslor ignoreras. Netflix och skaparen Peter Morgan behandlar dem med iskallt förakt. Sällan har drama varit mer elak”, skriver Christopher Stevens i Daily Mail. 

Tampong-konversationen

En annan händelse som kommer att porträtteras i serien är det berömda samtalet mellan Charles och dåvarande älskarinnan och numera hustrun Camilla Parker-Bowles – som spelades in i smyg och sedan såldes. I samtalet yttrade Charles den berömda meningen: ”Jag vill vara din tampong”. 

Men scenen kommer att visas på ett sympatiskt sätt som en kärleksfull konversation mellan två kära personer, enligt The Telegraph

Den femte säsongen av ”The Crown” har premiär 9 november. 

Skådisarnas fnissande glädje: Får betalt för att titta på Netflix: 

Mattias Bergqvist möter skådespelarna i ”The Crown”.

Du kanske också gillar