Hem Underhållning Så gick det sen för Dilba – ska gifta sig och nya karriären

Så gick det sen för Dilba – ska gifta sig och nya karriären

förbi admin
0 kommentar

Dilbahar Demirbag, 50, mer känd som artisten Dilba bakom megahiten ”I’m sorry” från 1996, är aktuell i den andra tävlingsgruppen i säsongens ”Alla mot alla” på Kanal 5 och Discovery+.

Artisten berättar att hon har skrattat sig igenom inspelningarna med radarduon Filip Hammar, 47, och Fredrik Wikingsson, 49, i spetsen.

– Jag är ett stort fan av Filip och Fredrik. De kommer på sådana knäppa, roliga grejer. 

Vid sin sida har hon skådespelaren Leif Andrée, 64. På frågan hur det går i tävlingen svarar hon:

– Vi är två konstnärer, hur kan det vara annat än underhållande tv?

Sadlade om till IT-konsult

Dilba kan också titulera sig som IT-konsult och skådespelare. I dag driver hon eget bolag inom teknisk rekrytering. Musiken finns med på ett hörn om än mer sporadiskt i dag.

– Jag får ta några projekt i taget. Det finns inget tvång med musiken, det finns bara kärlek och glädje i det. Det får aldrig landa i en prestation eller ångest.

Nyligen spelade Dilba in en kommande miniserie ”Älskade Samir” för SVT. Att skådespela är någonting hon vill ägna sig mer åt, och något hon gjorde mycket som yngre.

– Sedan kom musiken i vägen, säger hon om kometkarriären som tog fart under 90-talet.

Det var också efter det som Dilba drabbades av utmattningssyndrom. I dag är hon fortfarande på sin vakt.

– Om det blir för mycket känner man igen de här symtomen; stressen, glömskan, man blir disträ och irriterad. Skillnaden nu är att jag har en annan kunskap. Jag kan hindra och vara mer proaktiv om jag märker att det är för mycket jobb.

1996, var Dilva 25 år gammal och släppte hiten ”I´m sorry”.

Foto: BENKT EURENIUS / DN

Förlovad med kärleken – bröllopsplanerna

Bäst mår Dilba av att koppla av ute i naturen eller i trädgården i Vallentuna i Stockholm. Där bor hon ihop med fästmannen Christian, 51, och familj sedan några år.

För två år sedan förlovade sig paret.

– Det var på alla hjärtans dag. Vi skulle äta middag på en restaurang, och så tyckte jag att Christian verkade lite konstig när vi möttes upp. Jag märkte att han var nervös, säger Dilba och fortsätter:

– Precis när vi hade ätit middag och var på väg därifrån friade han. Hela den här ”gå ner på knä”-grejen, väldigt romantiskt.

På grund av pandemin har bröllopsplanerna legat på is – fram tills nu.

– Vi är hela tiden fram och tillbaka om vi ska ha ett litet bröllop, kanske åka till Italien… Eller det är roligt att ha en storfest också. 

Du kanske också gillar