Hem Underhållning “Så som i himmelen” med syntolkning både i Göteborg och Malmö

“Så som i himmelen” med syntolkning både i Göteborg och Malmö

förbi admin
0 kommentarMusikalen “Så som i himmelen” syntolkades första gången den 14 september 2019 på Oscarsteatern i Stockholm. Därefter blev det ytterligare tillfällen i Stockholm, då musikalen tillgängliggjordes för den synsvaga publiken i salongen.

Bild från Oscarsteatern. Lena hjälper Daniel med cykeln.
Uppsättningen på Oscarsteatern sågs av över 200.000 besökare.  

I Göteborg var det tänkt att syntolka musikalen redan den 17 maj 2020. Pandemin satte då käppar i hjulet.

Lena hjlper Daniel att cykla

Bild från MalmöOpera. Lena med Daniel på pakethållaren

Just nu finns ännu en uppsättning av musikalen. Denna gång på MalmöOperan, i regi av Edward af Sillén. Musikalen hade premiär 30 april i år. 

Syntolkningen på Scandinavium sker den 29 maj klockan 14:00. Peter Lilliecrona blir syntolken i Göteborg. Syntolkningen på Malmö Opera sker den 12 juni klockan 16:00. Emmeli Stjärnfeldt blir syntolken i Malmö. Kontakt:
Peter Lilliecrona, verksamhetsledare i Syntolkning Nu i Sverige, 0730-345112, [email protected] 

Om syntolkning: 

Syntolkningen är ett icke subventionerat hjälpmedel, främst för personer med synnedsättning. Förmedlas från en syntolk, som beskriver det som syns. Livesyntolkning kan ske trådlöst i en lokal eller utomhus. Syntolkning kan ske enskilt, men oftast till grupp och då även på flera olika språk samtidigt. Syntolkning skall inte förväxlas med teckenspråkstolkning, eller referat.
Livesyntolkning av evenemang sker lika bra både utomhus som inomhus. Ibland sker det i stora teatersalonger eller arenor liksom i små intima teaterlokaler. Någon gång kan det ske på en utomhusteater liksom utomhus på stora ytor i en park eller nöjesfält. Syntolkning sker alltid med respekt för scenen, evenemanget och för publiken, både de som tar del av syntolkningen liksom de som inte gör det. Syntolkningen finns där utan att märkas, då den sänds trådlöst, från digitala sändare till mottagare hos berörda. 
Syntolkning Nu samarbetar bland annat med SRF, US och FSBU. Läs mer om syntolkning på Wikipedia.

Taggar:Du kanske också gillar