Hem Underhållning Sångerskan Irene Cara är död

Sångerskan Irene Cara är död

förbi admin
0 kommentar

Irene Cara är främst känd för att ha sjungit ledmotiven till filmerna ”Fame” från 1980 och ”Flashdance” från 1983.

”Det är med djup som jag å hennes familjs vägnar tillkännager Irene Caras bortgång”, skriver hennes manager Judith A Moose i ett uttalande på Twitter.

Filmroll skrevs om

Irene Cara föddes den 18 mars 1959 i Bronx i New York och utbildade sig i musik, dans och skådespeleri. Hennes stora genombrott kom på 1980-talet med musikalen ”Fame”, där hon spelade rollen som Coco Hernandez och nominerades till två Grammys och en Golden Globe.

Cara skulle egentligen ha spelat rollen som dansare i filmen, men när producenterna David Da Silva, Alan Marshall och manusförfattaren Christopher Gore hörde henne sjunga skrev de om rollen.

Vann Grammy och Oscar

Cara vann sedan en Grammy och en Oscar 1984 för ledmotivet ”Flashdance… What a Feeling” i filmen ”Flashdance”, som hon både framförde och var delaktig i att skriva.

Efter 80-talets musikalsuccéer fortsatte hon med sina dubbla karriärer inom skådespeleri och musik och har utöver det varit både låtskrivare och producent.

Stjärnan var också känd för sin huvudroll i det musikaliska dramat ”Sparkle” från 1976 och har spelat i filmer som ”DC Cab” och ”City Heat”. Hon har också medverkat i olika tv-program samt teater- och musikaluppsättningar.

Irene Cara blev 63 år gammal. Någon dödsorsak angavs inte omedelbart.

Du kanske också gillar