Hem Underhållning Sigrid Bernson berättar om traumatiska förlossningen

Sigrid Bernson berättar om traumatiska förlossningen

förbi admin
0 kommentar

Sigrid Bernson, 33, och Robin Bengtsson, 32, blev för lite mer än en månad sedan föräldrar till sonen Viggo.

Bernson har tidigare delat med sig av familjelyckan på Instagram.

– Tiden stannar när man får barn, jag gråter för att jag är så lycklig, sa hon tidigare i en Instagram story och kunde inte hålla tårarna borta.

Tv-profilen berättade även att hon fått frågor om att dela sin förlossningsberättelse, men att hon inte riktigt visste om hon ville göra det.

– Det blev lite komplicerat kan vi väl säga, minst sagt, sa hon då.

Men nu, i ett långt inlägg på Instagram, berättar Sigrid Bernson om den tuffa och traumatiska förlossningen.

”Det har nu gått lite mer än en månad sen Viggo föddes. En förlossning som inte riktigt blev som jag tänkt mig. Jag tänker inte gå igenom allt i detalj men vill ändå dela med mig av min historia lite mer kortfattat”, inleder hon inlägget.

”Min förlossning avslutades med ett akut kejsarsnitt efter 36 timmars värkarbete på BB. Mitt vatten gick på måndagen den 12/9 och Viggo föddes på natten fredagen 16/9.”, fortsätter hon.

Bernson skriver vidare att de innan beslutet om att göra ett akut kejsarsnitt testade flera olika metoder för att få ut Viggo, men att ingenting fungerade.

”När vi väl provade oxytocin-dropp och testade att höja det så sa Viggos hjärtrytm ifrån. Jag fick hög feber, frossa och kräktes av värkarna”, skriver hon i sitt inlägg.

Hyllar sjukhuspersonalen

Efter 36 timmar med värkarbete föddes sonen med ett akut kejsarsnitt.

”Jag var verkligen rädd men Viggo behövde komma ut och det var det viktigaste”, skriver Sigrid Bernson.

Hon fortsätter:

”Robin fick klippa navelsträngen och sen känslan när de äntligen la honom på mitt bröst. Där och då glömde jag bort att de samtidigt höll på att sy ihop min mage, han var hos oss och han mådde bra.”

Artisten och dansaren avslutar sitt inlägg med att trots den traumatiska upplevelsen var mötet med sonen ”lika vackert och stort” som hon föreställt sig.

Hon passar också på att hylla personalen på BB.

”Till er barnmorskor där ute, tack för det ni gör. Ni är så värdefulla och jag önskar att ni får bättre löner och arbetsvillkor för det otroliga arbete ni gör.”

https://www.instagram.com/p/CkDdSCANNX0/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D?hidecaption=true

Ur arkivet: Robins och Sigrids nya steg efter husköpet

Du kanske också gillar