Hem Underhållning Skotska paret fick elräkning på nära 500 000 kronor – skulle vara ännu högre

Skotska paret fick elräkning på nära 500 000 kronor – skulle vara ännu högre

förbi admin
0 kommentar

Ett skotskt par från Nethy Bridge, som ligger vid bergskedjan Cairngorms, uppges ha fått en chock när de fick hem sin årliga elräkning. De hade räknat med att räkningen skulle vara något högre än vanligt, kanske rent av dubbelt så hög, då de använder mycket elektricitet för att värma sitt hem.

Men elräkningen de hade framför sig låg på på 40 000 brittiska pund, vilket motsvarar 490 000 svenska kronor, vilket The Independent rapporterar om.

Paret kontaktade sitt elbolag som bekräftade att den räkningen inte stämde – i själva verket skulle de betala 52 200 pund, vilket är runt 640 000 kronor. Det är en högre kostnad än vad den årliga ljusfestivalen i Blackpool drar på två månader.

Det skotska paret använde mer elektricitet än vad den årliga ljusfestivalen i engelska Blackpool gör på två månader. Bild: Jon Super

Under den senaste tiden har elpriserna stigit i flera länder, däribland både Sverige och Storbritannien. Men de flesta som bor i Storbritannien betalar inte mer än 25 000 kronor per år för sin el. Enligt elräkningen ska paret ha spenderat runt 1 750 kronor på elektricitet – per dag.

I ett brev till The Guardian, ska paret ha uppgett att en av dem är 82 år gammal med hälsoproblem, uppger The Independent.

LÄS OCKSÅ: Prischock värst för eluppvärmda villor

LÄS OCKSÅ: Ny inflationschock väntar svenska hushåll

LÄS OCKSÅ: Prischock på elen – så här kan du agera

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar