Hem Underhållning Snart kommer tredje och sista säsongen av ”Exit” | MovieZine

Snart kommer tredje och sista säsongen av ”Exit” | MovieZine

förbi admin
0 kommentar

Nu rundar man av den populära serien om svinga multimiljonärer och den här gången utnyttjas miljötänket när det ska tjänas pengar.

Norska TV-serien ”Exit” tog TV-tittarna med storm när den kom ut 2019, såldes till 50 olika länder och säsong två sågs av 3,5 miljoner tittare bara i Norden. Nu är det alltså dags för den tredje – och sista – säsongen, skriver NRK.

 

Den här gången satsar finanskillarna på att bli rikare via skatteparadis, kryptovaluta och miljöinvesteringar. Men samtidigt ser det ut som om någon är ute efter hämnd och möjligheten att den mindre sympatiska kvartetten äntligen får vad de förtjänar.

 

– Den sista säsongen av Exit är en kulmen av de liv karaktärerna har levt fram till nu. De har alltid levt på ett sätt där de har drivit allt så långt det går, bara för att känna något. Få någon form av kick. Den här gången pressar de det äntligen över kanten, säger serieskaparen Øystein Karlsen, som både har regisserat och skrivit manus.

 

Karlsen har tagit en hel del inspiration från verkligheten när han intervjuat människor ur denna miljö och flätat samman med karaktärernas liv. Han undersökte även den ekonomiska delen av norsk vindkraft samt kryptovalutans position inom miljö- och ekonomisk kriminalitet.

 

– Jag skulle säga att det är runt 70 procent verklighet. Det roliga är att det alltid de värsta historierna som är sanna. Fiktion och fantasi överträffar sällan verkligheten. Fast den här säsongen har också ett par fiktiva historier där vi brer på lite extra, säger Karlsen.

 

Se trailern till “Exit” säsong 3:

 

 

Svenska Simon J. Berger återvänder som Adam tillsammans med motspelarna Agnes Kittelsen (Hermine), Tobias Santelmann (Henrik), Jon Øigarden (Jeppe) och Pål Sverre Hagen (William). Även Rolf Lassgård och Maria Bonnevie är tillbaka i serien vars tredje säsong har norsk premiär 2 mars och kommer till Sverige till våren.

Du kanske också gillar