Hem Underhållning Svenska filmen ”Pleasure” kritiseras inom porrindustrin

Svenska filmen ”Pleasure” kritiseras inom porrindustrin

förbi admin
0 kommentar

Långfilmen ”Pleasure” handlar om en 20-årig svensk kvinna, spelad av Sofia Kappel, som flyttar till Los Angeles för att bli porrstjärna under namnet Bella Cherry. Filmen har hyllats för sitt intima och pålästa porträtt av porrbranschen.

Men nu ifrågasätts filmens autenticitet av aktörer inom porrindustrin, som menar att den uppvisar en skev bild av arbetsförhållandena i branschen. Vissa av porrstjärnorna som deltog i ”Pleasure” säger att de känner sig lurade.

”Berättelsen är ett varnande exempel som med stor noggrannhet visar de negativa sidorna av branschen och inga av de positiva”, skriver regissören Axel Braun, som spelar sig själv i filmen, i en nu borttagen tweet.

En annan porrstjärna i filmen, Lucy Hart, säger i en intervju med sajten Indiewire att filmen ger sken av att som kvinna måste man uppsöka till en manlig chef för att klara sig i branschen. Hon känner även att skådespelarna som medverkar i filmen inte har tackats nog.

”Det är bara ännu ett exempel på hur mainstreammedierna utnyttjar sexarbetare”, säger hon.

Filmens regissör Ninja Thyberg bemöter anklagelserna i artikeln. ”Jag har fått så många mejl och meddelanden från kvinnor som har varit, eller är, i branschen och som verkligen känner att filmen är på deras sida och skildrar deras berättelse”, säger hon och får i artikeln stöd av tidigare verksamma porrstjärnan Evelyn Claire, som också medverkar i filmen.

Läs mer:

Ninja Thyberg prisas i Cannes

Recension: Osminkat om porren i Ninja Thybergs ”Pleasure”

Sofia Kappel: ”Viktigt för mig att visa yngre kvinnor att det är okej att vara sexuell”

Du kanske också gillar