Hem Underhållning SVT stoppar ny säsong av ”Allt för Sverige”

SVT stoppar ny säsong av ”Allt för Sverige”

förbi admin
0 kommentar

Anders Lundin: Klart jag är besviken

Snart är det premiär för den tionde säsongen av ”Allt för Sverige”.

Men nu kan Aftonbladet avslöja att tittarsuccén sedan kommer att stoppas.

– Det är klart jag är besviken, säger programledaren Anders Lundin.

När det omåttligt populära programmet ”Allt för Sverige” sändes hösten/vintern 2019 gick det från klarhet till klarhet. En vecka i början av november den säsongen var ”Allt för Sverige” det mest sedda programmet före ”Vår tid är nu” och ”Så mycket bättre”. 

1,5 miljoner människor valde då att följa Anders Lundin och hans släktsökande amerikaner.

Sommaren 2020 lade sig pandemin som en blöt filt över allting och de planerade inspelningarna av ”Allt för Sverige” fick skjutas fram till sommaren 2021. Den efterlängtade säsongen börjar sändas nu i januari.

Pausar på obestämd tid

Nu kan Aftonbladet avslöja att det åter igen inte blir några inspelningar i sommar.

– Ja, på grund av pandemin så var vi tvungna att flytta fram inspelningarna från maj till augusti i år. Nu sänder vi den nya säsongen från vecka två efter nyår. Vi kommer inte att spela in igen och sända ”Allt för Sverige” på sin riktiga slottid som är i höst utan då kommer vi att vänta och jag har inte fått något beslut på när det ska spelas in, säger Clara Mannheimer, exekutiv producent för ”Allt för Sverige”.

Den tionde säsongen av ”Allt för Sverige” börjar sändas efter nyår i SVT. Här har deltagarna just anlänt till Helsingborg sjövägen.

Ni brukar börja sända programmet i månadsskiftet oktober/november så det blir i praktiken nästan två år mellan den här säsongen och nästa 2023 – om det nu blir någon?

– Det här med pandemin har stökat till det jäkligt mycket. Jag tycker det skulle vara olyckligt att spela in nu i sommar. 

Lundin: Känns jättetråkigt

Clara Mannheimer tror att anledningen till pausen i sommar stavas pengar.

– Det finns nog inte ekonomi för två stycken ”Allt för Sverige” samma år på en årsbudget. Så tror jag, men jag sitter inte och tar de besluten, men det verkar troligt. Det är inte ett program som är gratis att göra. Tydligare än så kan inte jag vara. Om vi skulle ha spelat in i sommar så hade vi dessutom varit i full gång nu.

Aftonbladet har också varit i kontakt med Anders Lundin.

– Det känns jättetråkigt, jag hade verkligen velat spela in i sommar. Så det är klart jag är besviken att det inte blir av. Men jag kan förstå hur de resonerar, förutsättningsvis att programmet kommer tillbaka. Jag hoppas det blir en elfte säsong för jag älskar verkligen ”Allt för Sverige”. 

”Allt för Sverige” vann Kristallen för Årets dokusåpa 2017 och året innan vann SVT en Emmy i kategorin non-scripted entertainment för säsongen 2015.

Programledaren Anders Lundin.
Publisert:

Du kanske också gillar