Hem Underhållning Swahnström och Lindström lirar på kanaldagen: ”Ett ordentligt jäkla firande”

Swahnström och Lindström lirar på kanaldagen: ”Ett ordentligt jäkla firande”

förbi admin
0 kommentar

Simon Swahnström, Lürsta sockens husarer och Alma Lindström spelar på Kanaldagen

Foto: Charlotte Ferneman

På söndag är det dags för Kanaldagen i Sjötorp. Dagen är del av 200-årsfirandet av Göta kanal. På scenen står bland annat Simon Swahnström och husarerna tillsammans med Alma Lindström.

Det blir en späckad helg för både Simon Swahnström, Lürsta sockens husarer och Törebodabördiga sångerskan Alma Lindström. På torsdag uppträder de tillsammans på Törebodafestivalen och på söndag blir det firande av Sveriges blå band.

– Vi har blivit ombedda att öppna firandet med att spela vår låt om byggandet av Göta kanal och det känns så klart extra fint och ärofyllt att få göra det på plats, och i ett sånt sammanhang, säger Simon Swahnström.

Det kommer även bli musikunderhållning från den tidigare Idol-deltagaren Mollie Minott, den värmländska countryartisten Erika Jonsson samt folkrockduon Dimpker Borthers.

Swahnström och husarerna utlovar en riktig fest.

– Jag vet även att morfar kommer och lyssnar och det känns extra roligt att få spela med fullt band i Sjötorp. Jag ser verkligen fram emot söndag, säger han och fortsätter:

– Till firandet vid Bergs slussar kommer kungen och drottningen, men vi ska göra allt för att det blir ett ordentligt jäkla firande även i Sjötorp och det är ett späckat program med många bra artister.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar