Hem Underhållning Taylor Swifts turné orsakade biljettkaos

Taylor Swifts turné orsakade biljettkaos

förbi admin
0 kommentar
Bolaget har förklarat haveriet med att 1,5 miljoner förhandsinbjudningar gick ut, utifrån de rekordmånga 3,5 miljoner som registrerat sig som fans. Normalt sett dyker 40 procent av de inbjudna upp och köper i genomsnitt tre biljetter vardera. Men i stället för de väntade 1,8 miljoner sålda biljetterna fick sajten 3,5 miljarder förfrågningar “fyra gånger vår tidigare högsta topp”, uppger bolaget enligt Variety.

Säljs för ockerpriser

Förklaringen till den onormala mängden tros ha varit en besökaranstormning från automatiska botar, såväl som fans som inte hade bjudits in liksom biljetthajar som vill sälja vidare biljetterna. Resultatet blev lång väntan, och att en del Taylor Swift-suktande fans blev utan biljetter. The Guardian rapporterar att det på andrahandsmarknaden funnits biljetter listade för mer än motsvarande 21 000 euro.

Ticketmaster lyckades sälja två miljoner biljetter, mer än vad som hittills sålts för en artist en enskild dag.

Men bolaget stoppar nu försäljningen av biljetter till allmänheten, som skulle ha inletts under fredagen, med hänvisning till den höga efterfrågan i kombination med att inte tillräckligt många biljetter finns kvar.

Politiker kritiserar

I USA har också röster höjts från kongresspolitiker, som anklagar Ticketmaster för att ha en monopolliknande ställning.

“Ert konkurrenshämmande beteende har inte varit någon kärlekshistoria för Taylor Swifts konsertbesökare”, skriver senatorn Richard BlumenthalTwitter, och uppmanar landets justitieministerium att utreda bolaget. Även i representanthuset, den nedre kammaren, kommer kritik från bland andra Alexandria Ocasio-Cortez, som kräver att sammanslagningen mellan Ticketmaster och Live Nation bryts upp.

Den 17 mars nästa år inleder Swift sin turné i Glendale i Arizona. Hon ska också bege sig ut i övriga världen efter USA, men vart har ännu inte presenterats.

Swift, som dominerade på MTV-galan och skrev in sig i historieböckerna genom att ha alla topp tio-placeringar på Billboardlistan i slutet av oktober, släppte nyligen sitt tionde album “Midnights”.

Du kanske också gillar