Hem Underhållning ”The last of us”-avsnitt välte internet

”The last of us”-avsnitt välte internet

förbi admin
0 kommentar

Det tredje avsnittet av HBO-serien ”The last of us” har fått kritiker och publik att gå i taket av lycka. I sociala medier hyllas avsnittet, som har titeln ”Long long time”, som ett av de bästa serieavsnitten någonsin och många konstaterar att det osar Emmyvinster för skådespelarna Nick Offerman och Murray Bartlett.

Avsnittets titel syftar på Linda Ronstadts låt med samma namn från 1970 och CNN:s kritiker Bill Lowry spår att låten nu kommer att få samma osannolika uppsving som Kate Bushs ”Running up that hill” fick efter att den figurerade i Netflix-serien ”Stranger things”. Det kan ha rätt i: redan dagen efter att avsnittet blivit tillgängligt ökade låtens antal spelningar på Spotify med nästan 5 000 procent.

Lowry slår även fast att avsnittet redan nu kan koras till 2023 års bästa tv-ögonblick.

New York Times kritiker Noel Murray anser att det ”helt ärligt är anmärkningsvärt” hur en tv-serie som i grund och botten är en skräck-actionserie kan lyckas få ett enda avsnitt att bli en ”både hjärtevärmande och hjärtekrossande kortfilm om mänskliga relationer”.

Aftonbladets Markus Larsson skriver att ”Long long time” har tagit ett sjumilakliv jämfört med de första två avsnitten, gör serien ”oförglömlig” och frågar sig hur biobranschen ska kunna konkurrera med upplevelsen.

”The last of us” baseras på det populära Playstationspelet med samma namn och utspelar sig i en framtid där den mänskliga civilisationen drabbats av ett virus som gör människor till zombier. Det första avsnittet sågs vid premiären den 16 januari av över 22 miljoner tittare, vilket är den mest framgångsrika inledningen för en serie sedan ”Boardwalk empire”.

Läs mer:

Ali Abbasi regisserar två avsnitt av ”The last of us”

Du kanske också gillar