Hem Underhållning TikTok-psykolog och artist medverkar under veckan “Om Psykisk Hälsa”

TikTok-psykolog och artist medverkar under veckan “Om Psykisk Hälsa”

förbi admin
0 kommentar

Psykisk ohälsa är något de flesta kommer i kontakt med under livet, antingen på grund av att man själv upplever det i någon form eller att en närstående gör det. Syftet med evenemanget är att bredda kunskapen och vänder sig till personer som har erfarenhet av psykisk ohälsa eller psykisk sjukdom, är anhörig eller arbetar inom området.

Se hela programmet här

En av föreläsarna under veckan är psykolog Sofia Bilbao som har cirka 50 000 följare på TikTok. Hon berättar om sina erfarenheter, vilka faror hon ser men också alla fördelar med appen.

På min kanal berättar jag om psykologyrket, om psykisk hälsa/ohälsa och om diagnoser. Jag har kontakt med både unga och vuxna via TikTok och får många frågor. Den senaste tiden har jag sett trender att unga använder appen för att självdiagnostisera sig vilket jag ser stora risker med. Jag använder därför min plattform för att förmedla sanningsenlig information och mitt synsätt som psykolog. Jag ser också unga personer dela med sig av sin journal på TikTok vilket är ett nytt fenomen som jag inte tror många inom sjukvården känner till. På min föreläsning berättar jag mer om detta och vad som är viktigt att tänka på, dels för unga men också för vårdpersonal, säger Sophia Bilbao.

Ytterligare en föreläsare är Axel Schylström, artisten som brännskadades svårt och kämpade för sitt liv på sjukhus under lång tid. Han tävlade sedan i Idol och Melodifestivalen. I föreläsningen BRÄND berättar han om sin unika livsresa. Axel kommer också att sjunga.

Jag berättar om mina lärdomar och erfarenheter från min långa rehabilitering och mitt liv som en av Sveriges värst brännskadade personer någonsin. Jag har ställts inför hårda mentala och fysiska prövningar i mitt liv, och jag är innerligt glad över att jag idag kan använda dem till att inspirera och sprida hopp, säger Axel Schylström.

Om Psykisk Hälsa, som anordnas för 26:e året i Norrköping, arrangeras i samarbete mellan Finspångs, Norrköpings, Söderköpings och Valdemarsviks kommuner, Region Östergötlands psykiatriska klinik i Norrköping samt Sensus och NSPH Östergötland – Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa.

Evenemanget är gratis.

Du kanske också gillar