Hem Underhållning Tobias Karlssons HIV-besked – vill ge en annan bild | Svensk Dam

Tobias Karlssons HIV-besked – vill ge en annan bild | Svensk Dam

förbi admin
0 kommentar

Tobias Karlsson öppnar upp om HIV-beskedet – vill ge en annan bild av viruset.

Efter reklamen: 5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

(0:46)

Tobias Karlsson har kommit att bli en folkkär profil efter hans många år som proffsdansare i Let’s Dance.

Han har dansat hela sitt liv och alltid varit i toppform. Men för några år sedan började han känna att något var fel – och fick då det tunga beskedet att han är HIV-positiv.

Under flera år levde han med viruset mer eller mindre i hemlighet, men valde sedan att gå ut med beskedet för att ge en annan bild av livet med HIV.

– Det var väldigt viktigt för mig att berätta att jag var hiv-positiv – eftersom det i dag inte är ett problem, har han tidigare sagt i en intervju med SVT.

Tobias Karlsson om HIV-beskedet

I boken “Inte en dans på rosor”, har Tobias berättat om svårigheterna i ungdomen – då fördomarna om en homosexuell manlig dansare var många. Han blev utsatt för mobbning i flera år men hade dansen som tillflykt. Men livet blev bättre och som ovan sagt är Tobias älskad av många bland svenska folket.

Men 2016 kom HIV-beskedet som en käftsmäll.

– Där och då stannade världen för mig, har han berättat för QX.

– Jag var panikslagen och mådde så illa, jag hade mardrömmar och huvudet ville sprängas av alla tankar jag hade. Jag slogs av hur lite jag vet om hiv, trots att jag har nära vänner som är hiv-positiva så var jag inte alls insatt.

Nu vet han. Tobias lever med HIV och vill slå hål på de myter som finns.

– Att det fortfarande skulle vara ett dödsbesked, det är det ju inte i alla fall inte i västvärlden, förklarar han i SVT-intervjun.

Let’s Dance-stjärnans liv med HIV: “Mår så sjukt bra”

I dag mår Tobias väldigt bra, och att han har HIV påverkar honom inte i vardagen. Så länge han tar sina mediciner lever han med samma förutsättningar som andra.

– Jag tar en tablett tillsammans med mina andra vitaminer varje dag, det är en del av dom bara. That’s it. Jag mår så sjukt bra. Och jag känner mig grymt jävla stark, därför orkar jag göra det här. Och det låter kanske konstigt men jag har ju hellre hiv än diabetes, säger han till QX och fortsätter:

– Det är sånt jävlar anamma i mig efter allt jag gått igenom med mobbing, sexualiteten – och så hiv. Det är som att universum kastat det här på mig liksom, ”deal with this shit” och det har jag gjort.

Foto: TT

Du kanske också gillar