Hem Underhållning Tove Lo på Lollapalooza – Recension

Tove Lo på Lollapalooza – Recension

förbi admin
0 kommentar

Tove Los styrka ligger i det intensiva scenspråket.
Tove Los styrka ligger i det intensiva scenspråket.

LOLLAPALOOZA Tove Los klubbiga pop går verkligen hem hos publiken, trots att mörkret ännu inte hunnit falla över festivalområdet. Det kompenserar för den ofta svajande ljudbilden.

Betyg: 3 av 5 plus
Tove Lo
Plats: Tower Stage, Lollapalooza, Stockholm. Publik: En stabil och dansant skara. Längd: En timme. Bäst: ”True romance”, ”Talking body” och allsången i ”Habits (stay high)”. Sämst: Ljudet sitter inte alltid som det ska.

Tove Lo har redan haft ett hektiskt år. Hon har släppt flera singlar och åkt runt och spelat i både USA och Europa. Hon har också hunnit med ett hyllat framträdande på den amerikanska talkshowen ”Late night with Seth Meyers”.

I kommentarsfältet på Youtube har många uttryckt en frustration över att 34-åringen inte slagit ännu bredare: ”Människor med smak vet att Tove Lo aldrig slutade göra bra musik efter ”Habits (Stay high)” skriver en användare. ”Hon förtjänar att vara lika stor som de största popstjärnorna just nu” skriver en annan.

Lollapalooza-publiken är inte bara här för hennes största låtar, de är närvarande i varje sekund. Även den osläppta låten ”2 die 4” får publiken att komma igång med sin snygga synthslinga och bastanta beat.

– Får jag släppa låten? frågar hon och möts av ett rungande ja.

Jublet sträcker sig ända ner till picknickfiltarna längst bak. Det är tur att stämningen är på topp, musiken har nämligen en tendens att svaja något. Tove Lo drunknar ibland i ljudmixen vilket gör att magin och allsången uteblir. Dessutom är hon, intressant nog, betydligt starkare i de höga tonerna än tvärtom.

Men styrkan ligger i scenspråket. Popstjärnan rör sig intensivt över scenen, ibland sätter hon sig på knä och nästan krälar över scengolvet.

Under populära ”Talking body” ber hon publiken att göra henne sällskap. Alla ska ner på huk och hoppa upp samtidigt. Tove Lo verkar nästan överväldigad av energin, hon springer ner till publikhavet och kramar om sina fans.

Men hon drar också ner på tempot med fina ”True romance”. Det finns alltid tid över till gråt påpekar hon och uppmanar publiken att släppa ut känslorna. Hon är fullkomligt strålande i balladen och låter hjärtesorgen ta över mer och mer ju längre in i låten hon kommer.

Det är så vackert att den nyss dansanta publiken helt plötsligt börjar dra efter andan.

Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik

Du kanske också gillar