Hem Underhållning Västtrafik höjer priset – sänks i vår

Västtrafik höjer priset – sänks i vår

förbi admin
0 kommentar

GP har tidigare rapporterat om budgetförslaget från det nya styret i Västra Götalandsregionen. Kollektivtrafikresenärer kommer i början av nästa år att få höjt biljettpris. Men redan efter första kvartalet kommer biljettpriserna att sänkas igen.

– Våra invånare som åker kollektivt tycker nog att det blir lite märkligt. Vi önskade att vi inte hade behövt höja först och sänka sedan, har Helén Eliasson (S), regionstyrelsens ordförande, tidigare sagt till GP.

Anledningen är att en grönblå budget klubbades i juni i vilken höjningen ingick. Nu när det nya styret fått makten har de lagt fram en tilläggsbudget som innebär sänkt pris på biljetter i kollektivtrafiken.

Gratis vaccin utreds

I tilläggsbudgeten ingår också att patientavgiften för personer som utsatts för sexuella övergrepp tas bort. Tidigare har det bara varit kostnadsfritt om en patient blivit transporterad till akutmottagningen av polis.

Antagandet av budgeten innebär också att en utredning om gratis TBE-vaccin för barn ska inledas. Utredningen kan även leda till att vaccinet subventioneras även till andra grupper.

LÄS OCKSÅ: Västtrafiks priser höjs – men sänks tillbaka i maj

LÄS OCKSÅ: Regionen skrotar sjukhusavgift för våldtäktsoffer

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar