Hem Underhållning Vinst på bekostnad av skolan?

Vinst på bekostnad av skolan?

förbi admin
0 kommentar

Apropå

artikeln ”Glädjebeskedet: Falkenbergs kommun går 200 miljoner plus”

Så fantastiskt att Falkenbergs kommun går med 200 miljoner kronor i vinst! Då kan ju skolorna få börja köpa in läromedel igen, anställa resurser och vikarier så att lärarna hinner att gå på toaletten och ta sin lagstadgade lunch! Då kan lärarna få sin planering (som är avgörande för undervisningen) i stället för att gå in och panikvikariera i andra klasser på grund av att det inte finns personal då lärarna är sjuka/vabbar.

Anställ fasta vikarier som finns på plats så blir det mer struktur. De gånger (om det än finns några) då ingen personal är borta, kan denna personalen verka som resurser, läsa med elever som har behov av detta, rastvakt etc.

Givetvis finns det andra verksamheter inom kommunen som är i behov av medel för sin verksamhet, men jag kan bara skriva för den verksamhet som jag arbetar i. Det är oerhört provocerande att läsa att kommunen gått så mycket i vinst när vi går på knäna för att ge elever en adekvat undervisning.

När ska Falkenbergs kommun börja ta till sig av de allvarliga problemen i skolan? När ska ögonen öppnas för att det behövs fler vuxna i skolan som inte bara undervisar?

Vi har ett tuffare klimat i skolan, kränkningar både verbalt, fysiskt och genom hot, samtidigt ska målen nås och vi ska hamna högt i olika mätningar. Hur ska detta gå till utan personal?

Hur ska detta gå till när en efter en lärare går in i väggen eller byter arbetsplats? Hur ska detta gå till när vi inte har läromedel som är uppdaterat?

Givetvis är det skillnader mellan skolor men det är mycket välkänt att det finns stora problem i vissa skolor, både med inlärning och den sociala delen.

Det är inte mer än rätt att dessa pengar som kunnat bli en vinst tack vare (eller på grund av) att man sparar på personal/läromedel, går till skolan. Vill Framtid Falkenberg att alla elever ska ha samma rätt till likvärdig utbildning och att personal och elever får ett gynnsamt arbetsklimat så bör pengar skjutas till.

Var rädd om er personal och era elever!

Frustrerad och provocerad personal i skolan

LÄS OCKSÅ: Glädjebeskedet: Falkenbergs kommun går 200 miljoner plus

Du kanske också gillar