Hem Underhållning Wikingsson avslöjar detaljerna bakom kulisserna

Wikingsson avslöjar detaljerna bakom kulisserna

förbi admin
0 kommentar

Podd- och programledarduon Fredrik Wikingsson, 48, och Filip Hammar, 47, har snittat över ett nytt tv-program om året i över 20 år.

På torsdagen avslutas den sjunde säsongen av ”Alla mot alla” – och planerna för den åttonde är redan i full gång.

– Jag vill inte prata om programmet som en institution för det vet man inte om det är. Men vi ska göra en lika maffig säsong i höst som vi har kommit i gång med där vi har kommit på fem nya moment. Det känns lekfullare och roligare än nånsin, och vi har skitbra tävlande på gång, säger Fredrik Wikingsson.

Av de över 20 programmen de varit med och dragit i gång kan flera benämnas som succéer. Gemensamt för nästan alla är att Filip och Fredrik lämnat dem efter relativt kort tid.

Men trots att ”Alla mot alla” går mot att bli programledarduons mesta program någonsin stänger de inte dörren för andra programsatsningar.

– Nej, nej för i helvete. Dörren är så jävla öppen. Det är så mycket drag att jag får nackspärr, säger Wikingsson.

”Ebba Kleberg von Sydow mår piss”

Under vårens säsong har tittarna fått njuta av bland andra Alex Schulmans och Jan Guillous, Olof Lundhs och Ebba Kleberg von Sydows och Hanna Hellquists och Jonatan Unges kunskaper och okunskaper.

Men det är inte bara frid och fröjd bakom kulisserna, berättar Wikingsson.

– Det är väl framför allt att Ebba Kleberg von Sydow mår piss och sitter med Trivial Pursuit-kort och pluggar i sminket, Olof Lundh vankar omkring som en osalig ande och Jonatan Unge sitter och kunde inte bry sig mindre om någonting, säger han och fortsätter:

– Det är en härlig studie i mänskligt mående där bakom, där vissa mår så dåligt att man på riktigt blir orolig, medan andra är så loja att man undrar om de ens kommer ha puls att genomföra programmet. Det är härligt med de konstrasterna.

Wikingsson: Då börjar miljonerna ticka in

När Expressen frågar Wikingsson om vilka drömgästerna är tar det ett par sekunder innan svaret kommer.

– Leif GW Persson och Greta Thunberg i en bur hade varit otroligt. Det hade varit en perfekt mix. GW och Greta, det är en drömbur.

”Alla mot alla”-formatet har redan sålts till Norge där programmet har rullat i fem säsonger. Nyligen stod det klart att ett belgiskt tv-bolag köpt rättigheterna.

Men något större klirr i kassan har det inte inneburit för programledarduon, menar Wikingsson.

– Säljs det från Belgien vidare till Holland, och via Holland till England och därifrån till USA, då snackar vi. Då kan man börja tjäna pengar när man sover.

– Nu hoppas vi att Belgien blir språngbrädan in i att vi får leva i en Christer Björkman-tillvaro där vi säljer formatet i USA.

Detaljerna om tidigare bråket: 

Du kanske också gillar