Hem Världen 13-årige Diego Stolz mobbades till döds – nu får familjen rekordstor förlikningssumma

13-årige Diego Stolz mobbades till döds – nu får familjen rekordstor förlikningssumma

förbi admin
0 kommentar

Diego Stolz, 13, från Kalifornen gick i grundskolan strax utanför Los Angeles i USA. 2019 blev han på skoltid påhoppad av andra elever som knuffade honom in en cementpelare. Attacken ledde till att 13-åringen slog i huvudet i pelaren, vilket orsakade allvarliga skador på hjärnan, rapporterar The Independent.  

Efter fallet ska eleverna ha fortsatt misshandla Diego Stolz och attacken filmades. Pojken dog av sina skador på sjukhus, nio dagar senare. 

Nu får familjen en rekordstor förlikningssumma av skoldistriktet.   

”Kunde ha förhindrats” 

Efter Diego Stolz död inledde familjen en rättslig process mot skoldistriktet och menade att skolan vid flera tillfällen underrättats om att pojken blivit mobbad. 13-åringens vårdnadshavare hade flera gånger rapporterat mobbningen till ansvariga på skolan och pojken själv hade pratat med en av rektorerna tre dagar innan attacken som ledde till hans död. 

Familjens advokat menar att Diego Stolz död kunde ha förhindrats om det funnits en anti-mobbning policy på skolan, skriver The Independent. Skolan har även erkänt att de aldrig anmälde en tidigare misshandel mot pojken trots att de enligt lag var skyldiga att göra det. 

Familjen får rekordsumma 

Efter en långdragen rättslig process har nu familjen nått en förlikningssumma med skoldistriktet på 27 miljoner dollar, vilket enligt familjens advokat är den högsta någonsin i ett fall som berör mobbning, rapporterar NBC.  

– Familjen kommer för alltid att vara förkrossad av Diegos död, men hoppas att fallet kan leda till förändringar i fler skoldistrikt över hela landet, säger advokaten i ett uttalande.

Du kanske också gillar