Hem Världen Aftonbladet Direkt – Flera personer kastade sten på matbud

Aftonbladet Direkt – Flera personer kastade sten på matbud

förbi admin
0 kommentar

Följ nyheterna live tillsammans med redaktionen
Hitta liverapportering om kriget i Ukraina här.
Har du frågor till redaktionen? Klicka här.

Flera personer kastade sten på matbud

10. juni kl 20:41av Paula Westerberg

Under fredagskvällen fick polisen i Malmö larm om att tre personer ska ha kastat sten på en person i 25-årsåldern som jobbar som matbud och färdades på sin moped. Matbudet träffades av stenarna och skadades.

Polisen berättar att de har haft flera patruller på plats och att de fått signalement på gärningsmännen.

– Vi har sökt i området men har inte anträffat någon som stämmer in på signalementen, men det finns kameror på platsen så vi ska se om någon har fastnat på bild, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson i region syd.

Personen som jobbar som matbud har tagit sig till sjukhus och en anmälan om misshandel kommer att upprättas.

Ännu finns ingen misstänkt.

Senaste nytt

 • Ytterligare en brand – tros vara anlagd

  En bil i ett parkeringshus i Trollhättan har brunnit. Polisen larmades omkring klockan 23 kom då till platsen.

  – Man har sett minst en person lämna platsen i samband med att det börjat brinna, så vi misstänker att det är en anlagd brand, säger Mårten Gunneng, vakthavande befäl på polisen i region väst.

  Branden är nu släckt.

  Aftonbladet har tidigare i veckan rapporterat om bränder i Trollhättan, men polisen säger att det i nuläget inte finns något som tyder på att den här branden skulle hänga ihop med de tidigare.

  – Vi är kvar på platsen och följer händelseutvecklingen. Just nu verkar det vara en isolerad händelse. Men brinner det en gång till i natt så hade jag fel, säger Mårten Gunneng.

 • Yngre barn allvarligt skadat vid pool

  Polis och räddningspersonal larmades 19.38 till ett bostadsområde i Hallsbergs kommun där ett yngre barn ska ha kommit till skada i anslutning till en pool.

  Vakthavande befäl Peter Persson vid region Bergslagen uppger att barnet var allvarligt skadat när det påträffades av räddningstjänsten och att det skickats med ambulanshelikopter till Karoliska sjukhuset i Stockholm.

  – Barnet var vid liv när ambulansen lyfte, det är den sista uppgiften jag har fått, säger Peter Persson.

  Polisen är på plats vid bostadsområdet där barnet ska ha kommit till skada.

  – Vi pratar med folk och undersöker vad som har hänt. Förundersökningen får visa om ett brott kan ha begåtts, säger Peter Persson.

 • Motorcykelolycka – en allvarligt skadad

  Polisen har larmats om en olycka med en motorcyklist i närheten av Vimmerby. Motorcyklisten ska vara allvarligt skadad och ambulans, räddningstjänst och polis är på väg till platsen.

  Texten uppdateras.

 • Ras på USA-börsen

  De ledande börsindexen i USA föll kraftigt sedan nya siffror visat att inflationen i maj var högre än väntat.

  De nya siffrorna visar att inflationen i maj var högre än analytikerna räknat med: – 8,6 procent. Det är den högsta nivån på 40 år.

  Här kan du läsa mer.

  (TT)

 • Enskilda cigaretter förses med varningstexter

  Hädanefter kommer varje enskild cigarett i Kanada att prydas av ett varningsmeddelande, i enlighet med landets nya federala cigarettpreventionslagstiftning, uppger New York Times.

  Landets hälsominister meddelade under fredagen att man med den nya åtgärden hoppas kunna reducera ungdomars rökande.

  – Unga människor som röker tillsammans och inte läser varningstexterna på paketen kommer nu kunna se hälsovarningarna på de enskilda cigaretterna, hävdar Rob Cunningham, policy analytiker på Canadian Cancer Society, enligt New York Times.

 

Fråga oss

 

Aftonbladets reportrar och redaktörer svarar på dina frågor.

Ställ dina frågor till redaktionen här!

 

Tipsa oss

 

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?

Om Tipsa!
På Aftonbladet söker vi ständigt efter nya vinklar. Och som läsare är du en viktig del av vårt nyhetsarbete. Med vår tjänst Tipsa! kan du lätt skicka in tips, bilder och video. I våra appar kan vi dessutom nå dig med lokala push-notiser och efterlysningar.
 
Vad händer med mitt tips?
Vi läser alla tips som skickas. Om vi bedömer ditt tips som intressant tar vi kontakt med dig via de kontaktvägar du lämnat. När du skickar din bild eller film till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering.
 
Hur skyddas mina uppgifter?
Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade. Din identitet är skyddad hos oss men redaktionen kan komma att kontakta dig för ytterligare information kring ditt tips.

Vill du vara anonym också för redaktionen finns det flera andra vägar att kontakta oss: du kan ringa från ett dolt nummer eller maila oss från en tillfällig e-postadress, t ex hotmail eller gmail.
 
Får jag ersättning?
Aftonbladet betalar alltid för publicerade nyhetstips och nyhetsbilder/filmer som du äger eller har rätt att sälja. Vi betalar bara till den som är först med tipset eller till den som har ny information om en nyhet.

Beslut om ersättning ska utgå bestäms av tjänstgörande nyhetschef i samband med att tipset lämnas. Vi ersätter inte nyhetstips retroaktivt.

Storleken på ersättningen beror bland annat på dignitet eller hur unik nyheten är och vad den tillför rapporteringen.

När vi efterlyser bilder av mer allmän karaktär, t ex sommarbilder, som inte ingår i en nyhetsrapportering, utgår ingen ersättning.

När du skickar din bild till Aftonbladet ger du samtidigt ditt tillstånd till publicering/publiceringar.
 
Jag blev lovad ersättning. När får jag pengarna?
Arvoden för publicerade nyhetstips, bilder eller filmer betalas ut som lön så snart som möjligt.
 
Våra appar
Tack vare platstjänsten geolokalisering kan du i våra appar få push-notiser med lokala nyheter om händelser just där du befinner dig.

När en större nyhetshändelse inträffat i din närhet skickas en push-notis till dig när du använder Tipsa!

Vi kan samtidigt efterlysa din hjälp i nyhetsrapporteringen. Med dina egna bilder och upplysningar – från där det händer, när det händer.

Aftonbladets appar hittar du i Appstore och Google Play.
 
Bra att tänka på

 • En nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för några risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.
 • En bra nyhetsbild eller film vill vi publicera direkt. Med appens hjälp når du vår nyhetsredaktion snabbast och din bild eller live-film kan publiceras på Aftonbladet inom några minuter.
 • Allmänna åsikter, teorier eller spekulationer är inte nyhetstips.

 

Du kanske också gillar