Hem Världen Aftonbladets partiledardebatt 2022 – se den här

Aftonbladets partiledardebatt 2022 – se den här

förbi admin
0 kommentar

Det är Märta Stenevi som tar sig an Aftonbladets partiledardebatt för Miljöpartiets räkning.

– Vi har sagt i över ett år, sedan förra årets regeringskris, att vi måste hitta ett samtal mellan de här fyra partierna. Därför att alternativet är inte acceptabelt tror jag för något av de här partierna, nämligen att Jimmie Åkesson och, då, Tobias Andersson, ska få inflytande över svensk politik. Då måste man börja i – vad kan vi komma överens om, och ta den diskussionen, säger Märta Stenevi.

Efter partiledardebatten i Expressen fick högersidans företrädare bäst betyg.

Varför tror du att det blev så, frågar Aftonbladets Fanny Westling.

– Högerpartiernas väljare backar upp varandra, och vi behöver samla ihop oss i vårt lag, tycker jag, på vår sida. Jag tycker att vi behöver vara ett lag, ett tydligt alternativ till den blågröna sörja som finns på andra sidan, sa Märta Stenevi, innan hon rättade sig:

– …blåbruna sörja som finns på andra sidan. Jag tycker det är extremt viktigt att vi gör just det nu. Sedan – vad som sägs i korta mätningar direkt efter en partiledardebatt är inte det som kommer ha betydelse för hur vårt samhälle se ut, utan det är vad som händer på valdagen.

Märta Stenevi tog återigen upp den omtvistade Tobias Andersson som avskräckande exempel, när hon sa att om man behöver att om vill slippa Andersson som justitieminister ska man gå och rösta – och helst på MP, tycker förstås Stenevi.

Du kanske också gillar