Hem Världen Andliga övningar. Påven uppmanar kurian andliga övningar personligen

Andliga övningar. Påven uppmanar kurian andliga övningar personligen

förbi admin
0 kommentar

Inte heller i år kommer kurians traditionella reträtt hållas i Casa Divin Maestro i Ariccia. Påven ber sina medarbetare att från 26 februari till 3 mars göra andliga övningar personligen och avbryta arbetet

Vatican News övers Katarina Agorelius

Som 2022, ber påven kardinalerna som bor i Rom, dikasteriernas chefer och den romerska kurians superiorer att även i år vid fastan “göra personliga andliga övningar, avbryta arbetet och samla sig i bön från och med söndag eftermiddag den 26 februari till fredag eftermiddag den 3 mars” – den första veckan av förberedelse för påskhögtiden. Det meddelar Heliga stolens pressrum, som också informerar om att alla påvens åtaganden under denna vecka ställs in, medräknad den allmänna audiensen onsdagen den 1 mars.

Från början av pontifikatet valde påven Franciskus Casa Divin Maestro, som förvaltas av Paulusdöttrarna i Ariccia, som plats för att tillsammans med kurian göra de andliga övningarna, men Covid-19-pandemin har medfört ändringar de senaste åren. Inte heller förra året var det möjligt att göra dem tillsammans, på grund av att smittorisken och nödsituationen kvarstod. Vid Angelus den 6 mars bad påven de troende att andligen följa honom och kurian under dessa dagar, då de – som han sa – ”ber för kyrkans och den mänskliga familjens alla behov”.

Du kanske också gillar