Hem Världen Anhöriga till gisslan i Gaza: Vi kräver svar

Anhöriga till gisslan i Gaza: Vi kräver svar

förbi admin
0 kommentar

Omkring hundra anhöriga inledde i tisdags den över sex mil långa protestmarschen mot premiärminister Benjamin Netanyahus kontor i Jerusalem. Syftet är att rikta ljuset mot situationen för de över 200 personer som hålls som gisslan av Hamas i Gaza sedan den terrorstämplade organisationens attack mot södra Israel den 7 oktober.

De anhöriga pressar politikerna att göra mer för att se till att de gisslantagna, som tros hållas fångna i tunnlarna djupt under Gazaremsan, släpps fria. De kräver ett möte med krigskabinettet under lördagen – och kritiserar regeringen för brist på kommunikation.

Kräver svar

Kamelia Hoter Yishais 13-åriga barnbarn kidnappades från kibbutzen Be’eri.

– Sedan den hemska dagen har vi inte hört något från regeringen eller ansvariga ministrar, förutom det faktum att hon blivit kidnappad, säger hon till Jerusalem Post.

– Jag ber Bibi Netanyahu att komma till oss, se oss i ögonen och berätta något, vad som helst, för oss så att vi inte behandlas som apor. Jag inledde marschen för att få alla de svar vi förtjänar.

Manar till fångväxling

Uppgifter i israeliska och arabiska medier gör gällande att det pågår förhandlingar för att få åtminstone några ur gisslan frisläppta, men det finns ingen bekräftelse från någon part om huruvida en sådan överenskommelse skulle vara nära förestående.

Anhöriga har bett regeringen att överväga eldupphör eller en utväxling av fångar mot gisslan. Hamas har sagt att man kan tänka sig släppa gisslan mot att runt 6 000 palestinier som sitter i israeliska fängelser friges – men det har kabinettet avvisat.

Du kanske också gillar