Hem Världen Dramatisk räddningsinsats fortsätter i Marocko

Dramatisk räddningsinsats fortsätter i Marocko

förbi admin
0 kommentar

Insatsen för att rädda pojken pågår dygnet runt. Men brunnen är inte mer än 45 centimeter bred, vilket gör det hela mycket komplicerat. Ett parallellt hål har grävts med grävskopor och på fredagen var det bara tre meter kvar.

– Barnets räddning närmar sig, sa regeringens talesperson Mustapha Baitas, rapporterar BBC. Våra hjärtan är med familjen, och vi ber för att han kommer tillbaka till dem så snart som möjligt.

Det var på tisdagen som femåriga Rayan föll ned i den 32 meter djupa brunnen i byn Ighrane, där hans pappa höll på med en reparation. Med hjälp av olika rör har han fått tillgång till vatten, mat och syrgas under räddningsarbetets gång. Hela tiden övervakas han med en kamera som skickats ner i hålet.

Efter flera dagars grävande återstår tre meter till den pojke som fastnat i en 32 meter djup brunn.

Foto: AFP

Ett medicinskt team är redo att utföra kontroller och livräddande insatser när pojken räddats. Även en polishelikopter finns på plats för att ta med honom till närmaste sjukhus.

Oron för ras är fortsatt stor.

Pojkens pappa säger att föräldrarna är ”förkrossade och mycket oroliga.” Även hans mamma har uttalat sig i en intervju med marockanska tv-kanalen M2.

– Jag ber till gud att han kommer ut vid liv, säger hon.

Olyckan har engagerat människor över hela världen och under hashtaggen #SaveRayan visar människor sitt stöd på sociala medier. Hundratals nyfikna och oroliga följer kampen på plats.

Du kanske också gillar