Hem Världen Flera barn dödade av ryska stridsplan i Syrien

Flera barn dödade av ryska stridsplan i Syrien

förbi admin
0 kommentar

Det är den senaste attacken av en rad anfall mot den oppositionskontrollerade basstationen, rapporterar vittnen och räddningspersonal enligt Reuters. De ryska stridsflygplanen, beväpnade med syriskt arméartilleri, släppte även bomber över skogspartier nära provisoriska läger väster om Idlib, enligt vittnen.

Oppositionens civilförsvarstjänst och Storbritannien-baserade Syriska människorättsobservatoriet uppger att tre barn och en kvinna fanns bland dödsoffren, och fler än 70 personer har skadats och förts till fältsjukhus. Även bilder tillhandahållna av nyhetsbyråer bekräftar att flera barn skadats allvarligt eller mist livet.

– Det finns inga militärbaser, lager eller rebellbaracker här. Bara civila, säger Seraj Ibrahim, en räddningsarbetare från den väststödda organisationen Vita Hjälmarna, via telefon till Reuters.

Skador orsakade av regimbeskjutningen på lägret Maram för internflyktingar nära byn Kafr Jales i Syriens nordvästra Idlib-provinsen, den 6 november. Foto: Abdulaziz Ketaz/AFP/TT

Ryssland och dess allierade i den syriska armén lämnade ingen omedelbar kommentar efter anfallet. Men de har tidigare påstått att man riktar sig mot upprorsgruppers gömställen och förnekar att man angriper civila.

Källor säger att en koalition av väpnade grupper ledda av jihadistorganisationen Hayat Tahrir al-Sham och turkstödda rebeller gav tillbaka genom att attackera flera av syriska arméns stora baser i regionen.

Konflikter tog fart förra månaden

Ryska stridsplan attackerade förra månaden områden under kontroll av Hayat Tahrir al-Sham efter att en strid mellan rivaliserande rebellstyrkor i nordväst bröt ut, vilket markerade slutet på en relativt lugn period.

Blodfläckar syns på golvet i Maram-lägret efter attacken. Foto: YAHYA NEMAH/EPA/TT

Mer än fyra miljoner människor bor i det tätbefolkade oppositionskontrollerade nordvästra området längs den turkiska gränsen. De flesta har drivits dit av kontinuerliga ryskledda stridskampanjer där territorium återtagits från rebeller.

Regionen har drabbats av spridda beskjutningar från den syriska arméns baser vid frontlinjerna, och rebeller har beskjutit områden under deras kontroll.

En överenskommelse som förmedlades för nästan tre år sedan mellan Ryssland, som stöder Syriens president Bashar al-Assads styrkor, och Turkiet, som stöder oppositionsgrupper, avslutade striderna som hade drivit mer än en miljon människor på flykt på bara några månader.

Med hjälp av Ryssland och Iran har Assad vänt utvecklingen av kriget som pågått i över ett decennium, och återtagit större delen av det territorium han förlorade till rebeller.

Du kanske också gillar