Hem Världen Flera döda vid skjutning i Jerusalem

Flera döda vid skjutning i Jerusalem

förbi admin
0 kommentar

Ambulans är på plats och börjat ta hand om de skadade i området Neve Yaakov. Flera personer har förts till sjukhus. Enligt The Jerusalem Post har minst sju personer dödats, däribland en 40-årig kvinna, och tio personer skadats. Haaretz skriver att minst fem har dödats och tre skadats.

Enligt polisen tros gärningspersonen ha väntat utanför synagogan och öppnade eld när en grupp israeler kom ut från byggnaden. Ett skjutvapen har hittats vid platsen, skriver Haaretz.

– Vi såg en kvinna och fyra män ligga på vägen. De hade skottskador och saknade livstecken och vi var tvungna att bekräfta deras död omedelbart, säger en person tillhörande ambulansen enligt Jerusalem Post.

Polisen beskriver händelsen som en allvarlig och komplex attack med ett stort antal offer”. Man söker igenom området för att kontrollera så att inte fler personer ligger bakom attacken.

USA fördömer attacken, skriver Reuters.Foto: Ahmad Gharabli/AFP

Dådet inträffade efter en dag av fortsatta oroligheter i regionen.

Fredagen inleddes med att fem raketer sköts från Gaza mot Israel som i sin tur svarade med flyganfall mot Gaza. Enligt Israels militär stoppades tre av de palestinska raketerna av luftvärnssystemet Järnkupolen. En raket landade i ett obebott område och en ska ha tagit mark inne i Gaza.

Säkerhetskällor i den extrema islamiströrelsen Hamas, som styr på Gazaremsan uppgav för AFP att det har varit 15 attacker mot militära mål men utan några rapporterade skador.

FN vädjade samtidigt om lugn från alla inblandade parter.

På torsdagen uppgavs minst nio palestinier ha dödats i samband med en israelisk militärinsats mot ett flyktingläger i Jenin på Västbanken. Efter insatsen bryter de palestinska myndigheterna säkerhetssamarbetet med Israel.

”Säkerhetssamarbetet med den israeliska ockupationsregeringen existerar från och med nu inte längre”, heter det i ett uttalande från Mahmoud Abbas kansli.

Texten uppdateras

Läs mer:

Palestinier avbryter samarbete med Israel – i protest mot blodig räd

Du kanske också gillar