Hem Världen Försvunnen bebis har hittats – 41 år senare

Försvunnen bebis har hittats – 41 år senare

förbi admin
0 kommentar

Harold och Tina Clouse hade precis gift sig och skulle flytta från Florida till Texas, när de plötsligt försvann i slutet på 1980. Deras spädbarn Holly Clouse var också spårlöst borta och det skulle dröja decennier innan någon fick reda på vad som hänt.

I början på 1981, bara några månader efter försvinnandet, hittades paret Clouse mördade i skogen. Men då fanns det ingen teknologi för att fastställa vem det var man hittat.

– Deras identiteter kunde inte fastställas vid den tidpunkten Men myndigheterna förstod att de sannolikt hade mördats, säger Brent Webster, Texas vice justitieminister, vid en presskonferens i torsdags, enligt Huffington Post.

Det skulle dröja ända till 2021, då utredare som arbetar med ”kalla fall” lyckades identifiera deras kvarlevor och med hjälp av DNA koppla paret till levande familjemedlemmar i Kentucky. Enligt nyhetssajten Complex ska släktingarna ha hittats genom att parets genetiska information laddats upp på en webbsida där de sedan kopplats samman.

Nu har hon, 41 år senare, återförenats med medlemmar från sin biologiska släkt. Houston Chronicle rapporterade att Holly Clouse nu lever i Oklahoma, är gift och har fem barn och två barnbarn.

– Att Holly hittats är en födelsedagspresent från himlen. säger Harold Clouses mamma, Donna Casasanta, i ett uttalande på tisdagen enligt Huffington post.

– Jag bad i mer än 40 år för svar, och Herren har avslöjat en del av det. Vi har hittat Holly, fortsatte hon.

Lämnades till en kyrka av en ”nomadisk kult”

Enligt justitieministern Brent Webster ska bebisen Holly Clouse ha lämnats in till en kyrka i Arizona. Enligt Webster togs hon till kyrkan av två personer som identifierade sig som medlemmar av en ”nomadisk religiös grupp”.

Medlemmarna beskrivs ha varit barfota, bärandes vita mantlar och sagt att de praktiserade könsuppdelning och vegetarianism. Holly adopterades sedan av en annan familj genom kyrkan, som inte tros ha någon koppling till den religiösa gruppen eller till föräldrarnas död.

Efter att paret försvann ska en medlem från den religiösa gruppen, som kallade sig för syster Susan, ha tagit kontakt med Donna Casasanta, mamma till den mördade mannen, och sagt att hennes son gått med i en ”kult” och inte längre ville ha något med dem att göra.

Syster Susan sa att paret Harold och Tina Clouse ville göra sig av med alla sina tillgångar och att de ville överlämna parets bil i utbyte mot pengar.

Det är fortfarande inte fastställt vem som mördade paret Clouse.

– Medan vi idag gläds åt att Holly har hittats och återförenats med sin familj som letat efter henne i decennier, letar vi fortfarande efter misstänkta i det här fallet, säger Brent Webster under presskonferensen.

LÄS OCKSÅ: Sveriges sju vassaste dna-släktforskare går ihop för att lösa grova brott

LÄS OCKSÅ: Ny dna-metod framtagen – kan lösa kalla fall

LÄS OCKSÅ: Det krävs för att ett kallt fall ska kunna lösas med släktforskning

LÄS OCKSÅ: Malin kom aldrig hem – nu tas fallet upp igen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar