Hem Världen Fyrbarnsmamman Shannon, 32, svalt till döds efter operation | Nyheter

Fyrbarnsmamman Shannon, 32, svalt till döds efter operation | Nyheter

förbi admin
0 kommentar

Shannon Meenan Browse lämnar fyra barn efter sig efter sin tragiska bortgång förra veckan. Nu vill hennes familj varna andra för den livsfarliga operationen, som var ämnad att hjälpa henne gå ner i vikt, som de säger är orsaken till hennes död. 

– Jag vill att alla är medvetna om vad de gör, gör din efterforskning och känn till att alla dåliga recensioner tas bort. Du tar en chans, säger Shannons pappa Shane till Belfast Live.

Reste till Turkiet 

För tidningen berättar familjen att Shannon länge försökt gå ner i vikt och att det, med mer traditionella metoder, gick ganska bra. Men träning fick avslutas abrupt när hon utvecklade muskelsvaghet.

– Hon var tvungen att avsluta träningen och var praktiskt taget husbunden. Hon hade problem med sin rörlighet, berättar hennes man Don.

Det var då Shannon valde att resa till Turkiet för att göra en gastric sleeve-operation, en operation som förminskar matsäcken och gör att man känner sig mätt tidigare.

Vanligaste fetmaoperationerna

■ Vid gastric sleeve opereras en stor del av magsäcken bort. Den metoden är vanligast.

■ Vid gastric bypass kopplas en stor del av magsäcken och en del av tunntarmen bort.

■ Vid duodenal switch opereras en stor del av magsäcken bort och en stor del av tunntarmen kopplas bort. Metoden används bara i extrema fall.


Källa: 1177

”Fick kramper och smärta”

Operationen gjordes i februari förra året och Shannon fick direkt svårt att behålla fast föda, uppger familjen. Sen dess ska det bara ha blivit värre. 

– Hon fick kramper och smärta, och hon kräktes så mycket att hennes tänder ruttnade från syran i hennes mage. Hon var fullständigt förstörd och började tappa sitt hår, säger maken till Belfast Live.

Shannon besökte läkare flera gånger, oftast på grund av uttorkning, men skickades hem igen. 

– Det enda hon kunde få i sig var vattnet från snabbnudlarna. 

Efter 18 månader av lidande gick Shannon till slut bort av organsvikt. 

– Hennes lever, lungor och njure fylldes med vätska och hennes hjärta gav upp.

Svenskarnas mest önskade skönhetsoperationer

Svenskarnas mest önskade skönhetsoperationer

Du kanske också gillar