Hem Världen Griner: “Tvingades skriva på dokument”

Griner: “Tvingades skriva på dokument”

förbi admin
0 kommentar

Amerikanskans rättegång fortsatte i Chimki, Ryssland, på onsdagen. Det var första gången som Griner gav sitt vittnesmål i domstolen.

Hon riskerar tio års fängelse för innehav av e-cigaretter med cannabisolja. I vissa delstater i USA är det tillåtet för medicinskt bruk – i Ryssland är det strängt förbjudet.

Hon omhändertogs den 17 februari på en flygplats i Moskva efter ett flera timmar långt samtal med inspektörerna som hittade e-cigaretterna.

“Jag förstod ingenting”

– Tolken som jag fick gav inte en komplett version av min historia. Jag fick ingen advokat och ingen berättade vilka rättigheter jag hade. Sen fick jag skriva på massa papper och dokument utan någon förklaring om vad de innehöll, säger Brittney Griner.

– Jag förstod ingenting. Jag fick lov att lämna över mina personliga saker till en advokat innan jag leddes i väg med i handklovar.

Erkände den 7 juli

Den 19 februari hölls ett förhör där hon enligt egen utsago fick en flyktig översättning av vad hon stod anklagad för. En domstol beordrade hennes häktning samma dag.

I rättssalen berättar hon att hon inte har någon aning om hur cannabisoljan hamnat i väskan utan att det hamnat där på grund av slarvig packning. Oljan var utskrivet av läkare och användes bara i USA som smärtlindande för rygg- och broskskador.

Den 7 juli erkände sig Brittney Griner skyldig i den ryska domstolen i Chimki. Då bad hon också om mer tid för att förbereda sig kring sitt vittnesmål, skrev Reuters på sin webbplats. Ett vittnesmål som hon lämnade nu tre veckor senare.

Du kanske också gillar