Hem Världen Gunna och Young Thug fortsatt häktade

Gunna och Young Thug fortsatt häktade

förbi admin
0 kommentar

Kitchens, som haft två förstaplaceringar på den amerikanska Billboardlistan, är häktad sedan ungefär två månader. Kitchens ska åtalas för ”racketeering” – en särskild amerikansk lag som fokuserar på organiserad brottslighet och gängverksamhet. Detta var andra gången han nekats borgen.

Domaren påstod att det finns risker att Kitchens skulle hota vittnen om han släpptes innan rättegången.

Gunna häktades samtidigt som sin rapkollega Young Thug, vars riktiga namn är Jeffery Lamar Williams, som åklagare pekat ut som grundaren av ett våldsamt gatugäng kallat Young Slime Squad (där Kitchens påstås haft en framträdande roll). Williams nekades även han borgen på liknande grunder i början av juni.

Enligt åtalet har gänget utfört flera mord, skjutningar och bilstölder under ett decennium, och marknadsfört sina brott i musik och via sociala medier.

Sergio Kitchens har erbjudit sig att bära fotboja och använda sina hus för att betala borgen. Hans advokat hävdade också att åklagarsidan inte kunnat presentera några bevis för att Kitchens är ett hot mot vittnen. Ingen annan som är häktad i åtalet har heller tillåtits borgen.

Rättegången är schemalagd till att börja i januari 2023.

Du kanske också gillar