Hem Världen Här svarar Trump samma sak – 400 gånger

Här svarar Trump samma sak – 400 gånger

förbi admin
0 kommentar

Den knappt fyra timmar långa utfrågningen genomfördes den 10 augusti förra året i ett konferensrum på nedre Manhattan, New York. Förhöret var en del av en civilrättslig bedrägeriutredning och handlade om Trumps verksamhet som fastighetsmogul.

På inrådan från sin advokat meddelade Trump att han ”respektfullt vägrar att svara på frågorna enligt de rättigheter och privilegier som varje medborgare har enligt Förenta staternas konstitution”.

Han syftade på det femte tillägget, som skyddar personer från att vittna mot sig själva.

Trump: En Häxjakt

Inför utfrågningen läste Trump upp ett förberett uttalande i vilket han beskrev utredningen som ”den största häxjakten i vårt lands historia”. Han anklagade samtidigt delstatsåklagaren Letitia James – en demokrat – för att vara en ”avfälling” och en ”åklagare utom kontroll”.

I inledningen av förhöret hörs Trump tre gånger svara: ”Av alla de skäl jag angav i mitt svar, vilket bifogas här i sin helhet, så avböjer jag att svara på frågan.”

Därefter upprepar han frasen ”samma svar” på resterande frågor. Totalt åberopade den tidigare presidenten det femte tillägget vid över 400 tillfällen.

Stämdes på 250 miljoner dollar

I det förberedda uttalandet resonerar Trump själv över varför han använder sig av det femte tillägget.

”Jag frågade en gång – om du är oskyldig, varför åberopar du det femte tillägget? Nu vet jag svaret på den frågan”, sa Trump och fortsatte:

”När din familj, ditt företag och alla människor i din omgivning har blivit måltavlor för en ogrundad, politiskt motiverad häxjakt som stöds av advokater, åklagare och medier med falska nyheter har du inget val.”

I september 2022 valde delstaten New Yorks åklagare Letitia James att stämma Donald Trump, tre av hans vuxna barn och hans familjeföretag på 250 miljoner dollar.

Trumpfamiljen misstänks bland annat ha ljugit för banker genom att ha övervärderat tillgångar för att få lån.

Du kanske också gillar