Hem Världen Hunter Biden åtalas för vapenbrott

Hunter Biden åtalas för vapenbrott

förbi admin
0 kommentar

I somras var en överenskommelse på väg, där Hunter Biden skulle erkänna sig skyldig till skattebrott och då slippa åtal för vapeninnehav medan han missbrukade droger. Men avtalet – som träffats med USA:s justitiedepartement – drogs tillbaka efter det att domaren ifrågasatt hur det var formulerat.

Biden förklarade sig då icke skyldig och överenskommelsen bröt samman.

Enligt åtalet som väcktes på torsdagen ljög Hunter Biden, 53, i ett formulär när han köpte en pistol i en vapenbutik i staden Wilmington i delstaten Delaware i oktober 2018, skriver AP. Han anklagas för att felaktigt ha kryssat i att han inte brukade eller var beroende av droger, och för att olagligt ha burit pistolen medan han använde droger.

Beskedet om att presidentsonen åtalas kommer kort efter det att talmannen Kevin McCarthy meddelat att USA:s representanthus inleder en riksrättsprocess mot president Joe Biden. Riksrättsprocessen bygger till stor del påstådda oegentligheter runt sonen Hunter Biden.

Inför presidentvalet 2020 var Hunter Biden en ständig måltavla för den dåvarande presidenten Donald Trumps kampanj. Han utpekades då bland annat för sitt alkohol- och drogmissbruk.

Dessutom var Hunter Bidens styrelseuppdrag i ett ukrainskt gasbolag en het politisk fråga. Trump pressade Ukraina att utreda det sistnämnda, vilket sedermera ledde till att Trump ställdes inför riksrätt.

Du kanske också gillar