Hem Världen Hur länge orkar Ukraina hålla sams? – Sydsvenskan

Hur länge orkar Ukraina hålla sams? – Sydsvenskan

förbi admin
0 kommentar

”Du lyssnar på Sydsvenskan” är en nyhetspodd om det mest spännande och viktiga som händer just nu. Du kan lyssna i spelaren ovanför, eller där du lyssnar på dina poddar.

Under krigets tre första månader har Ukrainas förre president Petro Porosjenko stått skuldra mot skuldra med den nuvarande presidenten Volodymyr Zelenskij.

En märklig syn för många ukrainare. De två politikerna avskyr nämligen varandra. De har kallat varandra för narkomaner och landsförrädare.

Innan kriget var den ukrainska inrikespolitiken kaotisk och destruktiv. Därför blev många bedömare förvånade av den ukrainska sammanhållningen och försvarsviljan efter den ryska invasionen.

Men när ex-presidenten Porosjenko nyligen hindrades från att lämna landet var det ett tecken på att borgfreden kan vara över. Hatrelationen mellan Zelenskij och Porosjenko har börjat pyra igen.

– Det är ju inte bra. Kriget verkar dra ut på tiden, då handlar det om uthållighet. Den här typen av internt bråk är raka motsatsen till uthållighet, säger Kalle Kniivilä.

Nu kan Ryssland försöka utnyttja de politiska stridigheterna i Ukraina.

– Det är givetvis en fördel för Ryssland att motståndarsidan bråkar inbördes. Det är klart att den ryska propagandan kommer använda detta på olika sätt, säger Kalle Kniivilä.

Lyssna på det senaste avsnittet av Du lyssnar på Sydsvenskan!

Du kanske också gillar