Hem Världen Irans revolutionsgarde medger: Många har dött

Irans revolutionsgarde medger: Många har dött

förbi admin
0 kommentar

Fler än 300 personer har dödats sedan protesterna bröt ut i mitten av september, enligt brigadgeneral Amirali Hajizadeh, som uttalar sig i en video som publiceras av det delvis statliga nyhetsorganet Mehr.

De regimkritiska protesterna började när 22-åriga Mahsa Zhina Amini dog i samband med att hon gripits av den iranska sedlighetspolisen. Revolutionsgardisten nämner henne inte vid namn.

– Alla i landet har påverkats av den här kvinnans död. Jag har inte de senaste siffrorna, men jag tror att vi kanske har haft fler än 300 martyrer och människor som har dödats i landet, bland dem barn, sedan denna händelse, säger Hajizadeh.

Den Oslobaserade organisationen Iran Human Rights räknar antalet dödade “i förtrycket av protesterna”, inklusive vid oroligheter i provinsen Sistan och Baluchistan, till 416.

Enligt de sammanställningar som den organisationen och andra kontinuerligt gör över dödade, skadade och gripna vid protesterna har allra flesta dödats i Sistan och Baluchistan samt i Kurdistan – områden som är hem åt framför allt de etniska minoriteterna balucher och kurder.

Du kanske också gillar