Hem Världen Ivanka Trump vittnar i bedrägerimålet mot Donald Trump

Ivanka Trump vittnar i bedrägerimålet mot Donald Trump

förbi admin
0 kommentar

Expresidentens dotter är inte åtalad i målet men anses av åklagaren ha viktig insyn i delar av familjens koncern hon arbetade också som rådgivare i Vita huset under Trumps år som president. När Ivanka Trump först kallades till rätten lämnade hennes advokater in en ansökan om att hon skulle slippa vittna i målet, men den förfrågan avslogs.

I måndags förhördes huvudpersonen Donald Trump och han fick flera tillsägelser av domaren Arthur Engoron, då han inte besvarade åklagarens frågor.

I civilmålet har Donald Trump och hans söner redan förklarats skyldiga till att ha blåst upp värdet på familjeföretagets tillgångar och de riskerar nu upp till motsvarande 2,7 miljarder kronor i böter och näringsförbud i delstaten New York.

När Ivanka Trump fick frågor om familjekoncernens ekonomiska rapporter i rätten svarade hon vid upprepade tillfällen att hon inte haft insyn i dessa, skriver NBC News.

Enligt kanalen upprepar hon även frasen ”jag minns inte” när mejl och meddelanden som hon själv skrivit visas upp i rätten.

Texten uppdateras.

Du kanske också gillar