Hem Världen “Jag har mindre hår på huvudet nu”

“Jag har mindre hår på huvudet nu”

förbi admin
0 kommentar

USA är klart för åttondelsfinal efter att ha besegrat Iran med 1-0 under tisdagskvällen. En match som delades upp i två helt olika halvlekar.

– Jag är så stolt. Första halvlek visade vi vad vi kunde fotbollsmässigt. Andra visade vi vad vi kunde göra inställningsmässigt, killarna gav allt de kunde och vi är obesegrade inför slutspelet, säger tränaren Gregg Berhalter efter matchen.

Stor matchhjälte blev Chelsea-stjärnan Christian Pulisic som skadade sig i samband med målet och fick kliva av i pausvilan.

– Jag har ingen uppdatering om hans status. Det är underbart när en av de bästa spelarna också är en av de som arbetar hårdast. Jag kan inte säga tillräckligt mycket positivt om honom.

Det kunde sedan inte bli ett mer dramatiskt avslut. I matchens absoluta slutskede såg det ut som att Cameron Carter-Vickers drog ned Mehdi Taremi i straffområdet. Kontakten var inte tillräcklig och Antonio Mateu Lahoz valde att inte döma straff.

– Men den här nya stopptiden, där varje sekund räknas, är det väldigt stressigt. Jag tror jag har mindre hår på huvudet nu. Vi tar det här med oss och går vidare, avslutar Berhalter.

USA ställs nu mot Nederländerna i åttondelsfinal på lördagseftermiddagen.

Du kanske också gillar