Hem Världen Japansk polis jagar attackerande apa

Japansk polis jagar attackerande apa

förbi admin
0 kommentar

Attackerna började den 8 juli i Ogori-distriktet, beläget västerut på ön Honshu. I en av attackerna fick ett spädbarn svårare skrapsår.  

– Jag dammsög när jag hörde mitt barn gråta, då vände jag mig om och såg att apan hade tagit tag i hennes ben när hon lekte på golvet. Det såg ut som den försökte släpa med henne ut, säger barnets mamma till lokala medier. 

Vid ett annat tillfälle ska apan ha tagit sig in genom en skjutdörr till en lägenhet på första våningen och rivit en fyraåring. En annan gång gick apan till attack i klassrummet på en förskola. 

Polisens uppmaning: Håll fönstren stängda  

Apan ska enligt vittnesuppgifter ha synts till vid omkring 40 olika tillfällen. Lokalpolisen har satt upp fällor i försök att fånga in apan och uppmanar människor att hålla sina fönster stängda. Flygblad har också delats ut för att varna om att apan fortfarande är på fri fot. 

Enligt Britannicas encyklopedi är just denna typ av apa, en japansk makak eller snöapa, en viktig figur i flera japanska myter och folksagor. Den ses även i det buddhistiska ordspråket “se inget ont, hör inget ont, tala inget ont”, ofta representerat av skulpturer av tre apor som håller för ögon, öron och mun. 

Du kanske också gillar