Hem Världen Kamala Harris deltar vid Nichols begravning

Kamala Harris deltar vid Nichols begravning

förbi admin
0 kommentar

Kamala Harris bjöds in till begravningen som hålls på onsdag av Nichols mamma Row Vaughn Wells och styvfar Rodney Wells, enligt Harris pressekreterare Kirsten Allen.

Harris pratade i telefon med familjen på tisdagen och uttryckte sina kondoleanser och erbjöd sitt stöd.

Även Atlantas före detta borgmästare Keisha Lance Bottoms, liksom New Orleans tidigare borgmästare Mitch Landrieu, planerar att delta vid begravningen, enligt Vita huset. De båda är numera rådgivare till president Joe Biden.

Anklagas för mord

Fem svarta poliser har avskedats och anklagas för mord och en rad andra brott i samband med Nichols död.

En videofilm som visar misshandeln släpptes offentligt förra veckan. I den hörs hur Tyre Nichols ropar efter sin mamma när han hålls fast och misshandlas av poliserna i tre minuter.

Filmen visar även att fler människor misslyckades med att hjälpa Nichols, som också var svart. På måndagen meddelade Memphispolisen att ytterligare två poliser har stängts av från arbetet. Även tre anställda vid räddningstjänsten har stängts av för att ha brustit i flera rutiner i samband med larmet.

Tagit avstånd

Memphis polischef Cerelyn Davis har tagit avstånd från polisernas ingripande, som hon kallar “avskyvärt, vårdslöst och inhumant”.

Förra veckan jämförde hon bilderna på Nichols med de som visade hur poliser misshandlade Rodney King i Los Angeles 1991, bilder som var gnistan till de stora upploppen i staden året efter.

President Joe Biden pratade i telefon med Nichols familj förra veckan.

Du kanske också gillar