Hem Världen Lavinartad covidökning i Italien

Lavinartad covidökning i Italien

förbi admin
0 kommentar

Covid-19 ökar kraftigt i Italien.

På bara en vecka har 600 000 nya fall rapporterats, enligt SR Ekot.

– De som är särskilt utsatta måste skydda sig med munskydd och en fjärde vaccindos, säger landets hälsominister Roberto Speranza.

Det är en lavinartad ökning, men inte bara när det kommer till dokumenterade fall. Trycket på intensivvårdsplatserna har dessutom blivit hårdare. På en vecka har trycket ökat med mer än 36 procent.

Den kraftiga ökningen beror troligen på den nya omikronvarianten, BA.5, som sprider sig runt om i Europa just nu.

Sommaren, som annars har varit relativt lugn när det kommer till covidfall i Europa, visar nu motsatt effekt. Vid samma tid förra året var nämligen de dokumenterade fallen i Italien 100 gånger färre.

Fler än 9 av 10 av Italiens befolkning är vaccinerade.

Vårdpersonal som arbetade med patienter smittade av covid-19 i Italien tidigare i år.

Vill att Måneskin flyttar konsert

I kväll, lördag den 9 juli, ska Eurovison Song Contest-vinnarna Måneskin konsert i Rom. En konsert som flera läkare vill ska flyttas fram tills dess att fallen vänder ned igen.

– Jag skulle säga att en Måneskin-konsert skulle vara galenskap just nu, säger läkaren Marcello Pili, enligt Wanted in Rome.

Läkarna menar också att det inte är någon idé att införa munskyddskrav eller andra liknande restriktioner på konserten.

– Den som tror att 70 000 personer, i 40-gradig hetta, kommer ha på sig mask på en konsert när de sjunger och dansar ljuger, och de vet de, säger Marco Trifogli, regionssekraterare för SNAMI.

Du kanske också gillar