Hem Världen Liz Cheney förlorar valet i Wyoming

Liz Cheney förlorar valet i Wyoming

förbi admin
0 kommentar

Cheney är ett affischnamn för den republikanska minoritet som deltar i de juridiska processerna mot Donald Trump, däribland utredningen av hans roll i stormningen av Kapitolium i Washington den 6 januari förra året.

Harriet Hageman.

Foto: Michael Smith/AFP

Förlusten i primärvalet innebär att Cheney mister sin plats i USA:s representanthus efter höstens val. Hon beskriver förlusten som början på ett nytt kapitel i hennes politiska karriär.

– Vårt arbete är långt i från över, säger hon.

– Jag har sagt sedan 6 januari att jag kommer att göra vad som än krävs för att se till att Donald Trump aldrig någonsin kommer i närheten av ovala rummet, och jag menar det, säger hon.

Cheney är tidigare vicepresidenten Dick Cheneys dotter och var tredjenamnet bland Republikanerna i representanthuset, en roll hon petades från av partiet sedan hon valt att rösta för riksrätt mot Trump efter stormningen.

Men många republikaner i Wyoming står fortsatt på Donald Trumps sida, vilket också visade sig i utfallet i primärvalet.

I kommentaren till valförlusten jämförde hon med Abraham Lincoln, som också förlorade val till kongressen.

– Han vann det viktigaste valet av alla, presidentvalet. Han höll ut och räddade vår union.

59-åriga juristen Harriet Hageman är uppvuxen på en liten farm nära gränsen till Nebraska och har gjort sig känd för sitt arbete för att minska statens makt.

– Vi måste göra den federala regeringen ovidkommande för vårt dagliga liv, sade hon tidigare i veckan.

Hon har arbetat bland annat mot statliga lagar för skydd av vargar och bevarande av skog, samt mot miljölagar, skatter och regleringar av kampanjbidrag, enligt CNN.

Du kanske också gillar