Hem Världen Man häktas för våldtäkt av 10-åring som nekats abort

Man häktas för våldtäkt av 10-åring som nekats abort

förbi admin
0 kommentar

Tre dagar efter att USA:s Högsta Domstol, HD, underkände den fria aborträtten remitterades en gravid 10-åriga patient från Ohio till en läkare på andra sidan delstatsgränsen. Ohio var en av de delstater som redan stiftat en som trädde i kraft automatiskt när HD-beslutet tillkännagavs och förbjöd abort efter graviditetens sjätte vecka. Utan undantag för våldtäktsoffer.

Politiskt sprängstoft

När läkaren berättade om patientfallet för sin lokaltidning väcktes omedelbart frågor om uppgifterna; dels på grund av att polisen i flickans hemstad gick ut med att de inte kände till fallet, dels för att intervjun av vissa tolkades som ett strategiskt utspel i en redan hätsk debatt – The Wall Street Journal kallade källan ”partisk”.

Medan president Joe Biden lyfte fallet som ett exempel på den inskränkta aborträttens skadliga följder uttryckte bland andra Ohios republikanska chefsåklagare Dave Yost tvivel om att våldtäkten ägt rum. I tisdags sa han i en intervju att det ”sannolikt är en fabricering”, rapporterar The Columbus Dispatch

Dagen efter intervjun greps en man i 20 årsåldern.

”Vi jublar varje gång en person som våldtar barn försvinner från gatan”, skrev chefsåklagaren i ett uttalande som citerades i tidningen.

Häktesförhandling

Polisen fick officiellt kännedom om fallet när socialtjänsten förmedlade information flickans mamma, det enligt kriminalinspektören Jeffrey Huhn som medverkade vid häktesförhandlingen på onsdag.

Han sa även att mannen har erkänt i förhör att han haft ”sexuellt kontakt med flickan” två gånger. Och att polisen kommer att jämföra mannens och fostrets dna för att undersöka om det var han som gjorde flickan gravid, rapporterar The Columbus Dispatch.

Inspektören berättade även att det som framkommit i brottsutredningen styrker abortläkarens redogörelse om de datum hon var i kontakt med flickan.

– Det faktum att någon skulle ifrågasatte en sådan här berättelse vittnar om hur verklighetsfrånvända lagstiftare och politiker är, sa läkaren till The New York Times.

Du kanske också gillar