Hem Världen Man störde sig på elever i Thailand – sköt mot skola

Man störde sig på elever i Thailand – sköt mot skola

förbi admin
0 kommentar

En 43-årig man har gripits i Ranong-provinsen i södra Thailand efter att han avfyrat flera skott mot en grundskola som han bodde granne med, rapporterar Vice. I samband med att mannen greps ska han ha uppgett till polisen att han blivit trött på allt ljud som kom från skolan.

Varje morgon ska eleverna ha samlats på skolgården för att sjunga nationalsången, något som är vanligt i Thailand men som irriterat mannen. Han ska även ha stört sig på att de lekte ute på skolgården och att man hörde ljud och skratt från barnen.

Mannen ska då ha ställt sig i ett fönster i sin lägenhet som vette ut mot skolan och avfyrat 18 skott med en pistol, vilket fick både lärare och elever att fly i panik.

Ingen person ska ha kommits till skada i samband med skjutningen.

En skola i Thailand under pandemin. Skolan på bilden i fråga var inte den som mannen i Thailand störde sig på. Bild: Sakchai Lalit

Försökte sänka ljudnivån – räckte inte för mannen

Pornsin Srisuphan, skolans biträdande direktör, uppger enligt Vice att de hade försökt sänka ljudvolymen som kom från skolan genom att installera dubbla lager med ljudisolering, men det ska inte ha räckt för mannen.

Den 43-åriga mannen kommer nu att åtalas för mordförsök, uppger polisen.

För två månader sedan skakades Thailand av en skolattack, där en man högg ihjäl ett dussintals sovande barn på en förskola. Mannen dödade 37 personer innan han tog sitt eget liv.

LÄS OCKSÅ: Minst 30 döda efter masskjutning i Thailand

LÄS OCKSÅ: Eleverna gör egna hattar för att få stopp på fusket

LÄS OCKSÅ: Höga halter av radioaktivt avfall hittat på skola i USA

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar