Hem Världen Många döda när beväpnad man öppnade eld i Tulsa i USA

Många döda när beväpnad man öppnade eld i Tulsa i USA

förbi admin
0 kommentar

Det var strax före klockan 01 natten mot torsdagen svensk tid som en man beväpnad med ett gevär och en pistol började skjuta mot människor på ett kontor på andra våningen till Warrenkliniken på St. Francis Hospital i Tulsa i Oklahoma i USA.

Där sköt mannen den läkare som hade opererat honom för ryggproblem förra månaden men också en annan läkare, en receptionist och en patient, uppger polisen.

Enligt den lokala tv-stationen News on 6 hade fyra personer bekräftats skjutna till döds vid 02.30-tiden. Då var även gärningsmannen bekräftat död. Nyhetskanalen uppger också att gärningsmannen ska ha tagit sitt eget liv.

Flera människor har också skadats, rapporterar ABC News.

– De första poliserna rusade omedelbart till andra våningen där skottlossningen ägde rum och när de kom fram hittade de flera personer som skjutits, några av dem var döda, säger Tulsas poliskapten Richard Meulenberg till kanalen.

Polisen var under natten i färd med att genomsöka de flera hundra rum som finns i den fem våningar höga byggnaden. Polisen uppger också för CNN att flera hundra människor befann sig där när gärningsmannen började skjuta.

President Joe Biden har informerats om händelsen.

Du kanske också gillar