Hem Världen Minst sju döda efter jordskred i Italien

Minst sju döda efter jordskred i Italien

förbi admin
0 kommentar

Ett intensivt räddningsarbete pågår på ön Ischia efter det jordskred som tidigt i lördags morse drabbade badorten Casamicciola Terme.

Claudio Palomba, som har titeln prefekt för Neapel, bekräftade på söndagskvällen att fler dödsoffer hittats.

Tidigare under söndagen hade två dödsoffer, varav en flicka, bekräftats.

– Antalet dödsoffer efter jordskredet i Casamicciola har stigit till sju, medan fem saknas, sade Palomba.

Den italienska regeringen höll ett krismöte under söndagen där man fattade beslut om undantagstillstånd för det drabbade området. Enligt ministern som är ansvarig för civilförsvaret, Nello Musumeci, beslöts samtidigt att frigöra omkring motsvarande 20 miljoner kronor i ett första stödpaket till Ischia.

Över 160 personer har fått sina hem förstörda av skredet, enligt Ansa.

På bilder från platsen syns en enorm förödelse, där bilar antingen begravts i de lermassor som dragit fram över stadens gator eller svepts ut till havs.

15 byggnader i staden har hittills rasat till följd av jordskredet och en en intensiv räddningsinsats har pågått under söndagen.

Förstärkningar till räddningstjänsten har skickats från Neapel, men hårda vindar och regn gör att det är svårt att nå ön såväl vattenvägen som via helikopter.

Jordskredet på Ischia utlöstes efter kraftig nederbörd – och under söndagen har stora mängder regn fortsatt att falla i regionen Kampanien, där ön ligger.

Bilar som fastnat i leran efter jordskredet på den italienska ön Ischia under lördagen. Bild: Salvatore Laporta/AP/TT

Du kanske också gillar