Hem Världen Morgan Johansson om hustruns åtal: Har spridits lögner

Morgan Johansson om hustruns åtal: Har spridits lögner

förbi admin
0 kommentar

Exministern och hans nuvarande hustru, Emelie Johansson, 38, har varit ett par i omkring ett år. Strax efter att relationen blev känd för allmänheten polisanmäldes Emelie Johansson, som då hette Karlsson i efternamn.

Hon misstänks för dataintrång hos Säkerhetspolisen, vilket också är hennes arbetsplats.

Det handlar om en olovlig sökning i ett skyddat register som inträffade 2018. Emelie Johansson sökte på sin dåvarande sambo, som även han arbetade på Säpo. Hon har medgivit att hon gjorde sökningen, men parterna är oense om orsaken.

Hon säger säger till GP att sökningen gjordes på ex-sambons uppmaning. Enligt tidningen kunde han vid tillfället betraktas som hennes överordnande vid tillfället. De uppgifterna emotsägs dock av ex-sambon som säger att hon agerat på eget bevåg.

Som en konsekvens av relationen har även Morgan Johansson sammankopplats med händelsen och på sociala medier har det spekulerats i hans eventuella inblandning.

– Det antyds att jag skulle ha något med det här att göra, att jag som justitieminister skulle ha agerat för att förhala utredningen. Det är lögner som inte kan få stå oemotsagda, säger Morgan Johansson till GP.

Målet mot Emelie Johansson avgörs i Solna tingsrätt efter sommaren.

SVT Nyheter har sökt Morgan Johansson som avböjer ytterligare intervjuer.

Du kanske också gillar