Hem Världen Nära 1 000 döda efter monsunregn i Pakistan

Nära 1 000 döda efter monsunregn i Pakistan

förbi admin
0 kommentar

Massiva översvämningar till följd av regnperioden, som pågått sedan juni och beskrivits som några av de värsta någonsin, har orsakat stor förödelse i Pakistan.

Totalt har 982 personer mist livet, enligt landets krismyndighet, som rapporterade in 45 nya dödsfall mellan fredag och lördag. Totalt har 1 456 personer bekräftats skadade.

LÄS OCKSÅ: Pakistan: Aldrig sett så mycket vatten

Enligt The Guardian har uppemot 33 miljoner människor fått överge sina hem och stora delar av landet är nu omöjliga för räddningspersonal att nå. På flera håll har vägar, broar och dammar förstörts, och bilder och klipp i sociala medier visar hur hela byggnader slits från grunden för att sedan försvinna i vattenmassorna.

Ber världen om hjälp

Till följd av förstörelsen vädjade Pakistans relativt nytillträdde premiärminister Shehbaz Sharif om hjälp av omvärlden.

BBC rapporterar att USA, Storbritannien, Förenade Arabemiraten och en rad andra länder redan har bidragit till krishjälpen. Den hjälpen ska dock inte räcka till på långa vägar, uppger Salman Sufi vid Pakistans inrikesdepartement.

– Pakistan har kämpat med ekonomiska bekymmer och nu, precis när vi var på väg att klara av det, drabbades vi av monsunkatastrofen, säger han till public service-kanalen och tillägger att finansiering till flera helt orelaterade projekt har omdirigerats till räddningsinsatsen.

LÄS OCKSÅ: Tusentals evakueras efter monsunregn i Pakistan

LÄS OCKSÅ: Pakistans ex-premiärminister terroranklagad

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar