Hem Världen Nordkorea har avfyrat ytterligare två robotar

Nordkorea har avfyrat ytterligare två robotar

förbi admin
0 kommentar

De två robotarna avfyrades från huvudstaden Pyongyang och flög 350 respektive 800 kilometer. Innan de slog ned i havet utanför japansk ekonomisk zon höll de en höjd på upp till 100 och 50 kilometer.

– Det här kan absolut inte tolereras, säger Japans premiärminister Fumio Kishida, rapporterar Reuters.

Robottestet genomfördes samma vecka som Nordkorea avfyrat en ballistisk robot över japanskt territorium. Enligt den sydkoreanska militären svarade Sydkorea och USA på tisdagens robotavfyrning med att låta stridsflygplan genomföra precisionsbombningsövningar senare samma dag.

Enligt Nordkorea är torsdagens robottest ett svar på de allierades gemensamma övningar. Landet fördömer att USA diskuterat de nordkoreanska testerna med FN och styrt en grupp amerikanska hangarfartyg mot den koreanska halvön efter tisdagens provokation.

Washington fördömer även torsdagens nordkoreanska robottest, och ser det som ett hot mot grannar i regionen och den internationella gemenskapen.

Parallellt med det senaste robottestet möttes ett splittrat FN:s säkerhetsråd för att diskutera Nordkoreas provokationer. Ryssland och Kina menade att USA-ledda militärövningar provocerat fram Nordkoreas agerande. Mötet fick avslutas utan någon uppgörelse om kommande åtgärder mot landet – trots varningar från USA och dess allierade att säkerhetsrådets auktoritet försvagas.

Du kanske också gillar