Hem Världen Nya detaljer om Mar-a-Lago-razzian släppta

Nya detaljer om Mar-a-Lago-razzian släppta

förbi admin
0 kommentar

På fredagen släpptes en lista som i generella termer beskriver innehållet i de 33 lådor som beslagtogs när USA:s federala polis FBI genomförde en razzia mot Trumps residens Mar-a-Lago den 8 augusti.

Listan visar bland annat att en låda som innehöll dokument som klassades som topphemliga också innehöll tidningar och artiklar, rapporterar CNN.

Andra sekretessbelagda dokument låg i samma lådor som klädesplagg och presenter. I lådorna fanns också över 40 sekretesstämplade mappar som var tomma. Dessutom hittades 28 tomma mappar som var markerade med att de skulle återlämnas till den politiska staben i Vita huset samt till den militära motsvarigheten, rapporterar AP.

Av den sedan tidigare offentliggjorda ordern om husrannsakan framgår att FBI utreder möjliga brott mot tre federala lagar, varav det allvarligaste faller inom spionerilagen. Misstankarna gäller inte direkt spioneri, utan insamlande, spridande eller förlust av hemligstämplat material.

Trump hävdar att tillslaget var politiskt motiverat, och att handlingarna i själva verket inte är hemligstämplade. Han ska som president haft en stående order om att häva sekretessen på dokument i samma stund som de fördes från Vita huset till Mar-a-Lago.

Men 18 högt uppsatta personer i Trumpstaben under hans tid vid makten – inklusive stabscheferna John Kelly och Mick Mulvaney – som CNN har pratat med, säger sig aldrig ha hört talas om något sådant beslut.

Du kanske också gillar